Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju darījumu pēdējā dienā otrdien no Kolorādo "Avalanche" komandas uz Floridas "Panthers" vienību tika aizmainīts latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš.
Pret Skrastiņu "Avalanche" saņēma baltkrievu aizsargu Ruslanu Saleju, savukārt "Panthers" vēl ieguva 2008.gada jauno spēlētāju izvēles drafta trešās kārtas tiesības.

Šosezon Skrastiņš "Avalanche" rindās aizvadīja 43 spēles, gūstot vienus vārtus, izdarot trīs rezultatīvas piespēles, nopelnot 20 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients šobrīd ir negatīvs mīnus divi.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Panthers" pēc 65 spēlēm ar 63 punktiem atrodas 13.vietā, par sešiem punktiem atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas.

Skrastiņu 1998.gadā draftā devītajā kārtā izvēlējās Našvilas "Predators". "Predators" rindās aizsargs aizvadīja piecas sezonas, bet 2003.gadā tika aizmainīts uz "Avalanche".

Karjerā kopumā latvietis NHL piedalījies 582 spēlēs, gūstot 22 vārtus un atdodot 74 rezultatīvas piespēles. Pagājušajā gadā latvietis uzstādīja jaunu līgas aizsargu rekordu, aizvadot pēc kārtas 495 spēles. Šosezon Skrastiņš bija zaudējis komandas vadības uzticību un vairākkārt netika pieteikts spēlei.

Latvijas izlasē Skrastiņš aizvadījis 136 spēles, guvis 26 vārtus un izdarījis 36 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!