Uz divām izbraukuma spēlēm Slovākijā un Dānijā dosies tikai divi Latvijas hokeja izlases vārtsargi - Edgars Masaļskis un Sergejs Naumovs, otrdien informē "diena.lv".
Kā "Dienai" paskaidroja izlases treneri, šobdī daudz svarīgāk esot noskaidrot, kurš varētu būt pirmais numurs (Masaļskis vai Naumovs), nekā spēļu režīmā meklēt trešo Kanādas braucēju (Dmitrijs Žabotinskis vai Mārtiņš Raitums). Savukārt tikai divu vārtsargu iekļaušana sastāvā ļaus arī operēt ar pieciem pilniem uzbrucēju trijniekiem. Aizsardzības līnijā konkurence ir minimāla, jo palikuši tikai deviņi kandidāti.

Galvenā trenera Oļega Znaroka palīgs Harijs Vītoliņš "Dienai" atklāja, ka "maiņu salikumi vēl nav zināmi".

Atgādinām, ka līdz šim Latvijas izlase aizvadījusi divas pārbaudes spēles. Pirmajā, kad izlase ar 1:2 piekāpās Somijai, vārtus sargāja Edgars Masaļskis, savukārt otrajā, kurā Latvijas hokejisti ar 4:3 pārspēja Dāniju, Latvijas izlases vārtus sargāja Sergejs Naumovs. Latvijas hokeja čempionāta "Samsung premjerlīgas" labākais vārtsargs Dmitrijs Žabotinskis, kurš aizvadīja teicamu sezonu "Liepājas metalurga" rindās, labākajā gadījumā uz Kanādu brauks kā trešais vārtsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!