Foto: EPA-AFI
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā ierindojās 11.vietā, neizpildot Latvijas hokeja izlases uzstādīto uzdevumu, kā arī nekvalificējoties 2010.gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm.

Latvijas un Vācijas hokeja izlašu spēles fotogalerijaimage

Galējā Latvijas izlases vieta kļuva zināma pēc tam, kad otrā posma grupu turnīra pēdējās kārtas spēlē pirmdien tā ar rezultātu 3:5 piekāpās Vācijai, bet Dānija papildlaikā ar 3:2 pieveica Baltkrieviju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Baltkrievija ierindojās devītajā vietā, Vācija ieņēma desmito vietu, Latvija ierindojās 11.pozīcijā, bet Dānija - 12.vietā.

Līdz ar to Latvijas izlase arī nespēja automātiski kvalificēties Vankūveras olimpiskajām spēlēm. Pirms turnīra Latvijas izlase Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rangā atradās desmitajā vietā, bet Olimpiādei kvalificējās pirmās deviņas ranga komandas. Pēc turnīra Latvija nespēja pakāpties kopvērtējumā un pagaidām arī nav vēl precīzi zināms vai tai izdevās nosargāt desmito pozīciju, kas ļautu pēdējam olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram nākamā gada februārī norisināties Rīgā.

Jau ziņots, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde valstsvienībai bija noteikusi uzdevumu iekļūt pasaules čempionāta pirmajā desmitniekā. LHF prezidents Kirovs Lipmans uzsvēra, ka ja tas nenotiks, tad darbu visticamāk nesaglabās valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!