Latvijas hokeja izlases atgriešanās no pasaules čempionāta Kanādā nokavēta lidmašīnas reisa dēļ ir aizkavējusies, un hokejisti dzimtenē atgriezīsies vēlāk, nekā sākotnēji plānots, informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Jānis Stepītis.

Latvijas izlases hokejisti Frankfurtes lidostā nokavējuši reisu uz Rīgu, tāpēc viņi neielidos lidostā "Rīga" plkst. 13.05, kā bija sākotnēji plānots.

Pagaidām vēl nav zināms, kad izlase atgriezīsies, jo tiekot meklēti iespējami labākie varianti. Nav izslēgts, ka hokejisti mājup dosies, lidojot tranzītā caur Viļņu vai Tallinu.

Jau ziņots, ka pasaules čempionātā Halifaksā Latvijas hokejisti, izcīnot divas uzvaras sešās spēlēs, ieņēma 11. vietu, neizpildot LHF doto uzdevumu, kas paredzēja iekļūšanu labāko desmit komandu skaitā.

Priekšsacīkšu turnīrā Oļega Znaroka trenētā komanda ar 0:4 zaudēja ASV un ar 0:7 Kanādai, bet izšķirošajā spēlē par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā ar 3:0 uzvarēja Slovēniju. Otrajā sacensību kārtā ar 1:2 tika atzīts Somijas pārākums, ar 4:1 uzvarēta Norvēģija, bet izšķirošajā spēlē par tikšanu ceturtdaļfinālā ar 3:5 zaudēts Vācijai.

Pasaules čempionāts hokejā beigsies svētdien. Piektdien notiks abas pusfināla spēles, kurās tiksies Krievijas un Somijas izlases (plkst. 20 pēc Latvijas laika), kā arī Kanādas un Zviedrijas izlases (pusnaktī uz sestdienu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!