Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā trešo vietu sestdien izcīnīja "Ventspils" komanda, kas sērijā ar 3-0 pieveica "VEF Rīga" basketbolistus.
Sērijas trešajā spēlē Ventspilī mājinieki ar 91:79 pārspēja rīdziniekus, kuri pēc pirmā puslaika pat atradās vadībā ar 48:39.

Rezultatīvākais spēlētājs "Ventspils" komandā ar 25 punktiem un septiņām atlēkušām bumbām bija Džastins Lavs, bet ar 13 punktiem un piecām atlēkušām bumbām izcēlās Akins Akingbala.

Savukārt "VEF Rīga" labā 18 punktus guva Jurijs Aleksejevs, 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Māris Gulbis, bet vēl 12 punktus - Juris Patmalnieks.

Jau ar spēles sākumu "VEF Rīga" basketbolisti neļāva mājiniekiem iegūt nopietnu pārsvaru, un "Ventspils" atradās tikai dažu punktu vadībā. Pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts bija 24:21 mājinieku labā.

Savukārt otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" izrādīja sīvu pretestību, pēc Ronalda Zaķa un Reiņa Strupoviča realizētiem divpunktu metieniem izvirzot komandu vadībā ar 25:24. Turpinājumā pēc veiksmīgiem uzbrukumiem vadībā pārmaiņus atradās abas komandas. Ceturtdaļas vidū, kad rezultāts bija 36:35 "Ventspils" labā, VEF Rīga" veica izrāvienu, līdz puslaika beigām panākot 48:39. Pēc Strupoviča diviem soda metieniem "VEF Rīga" izvirzījās vadībā 37:36, bet atlikušajā laika periodā ar deviņiem punktiem izcēlās Aleksejevs, un vēl vienu sekmīgu uzbrukumu noslēdza Jevgēņijs Koļesņikovs.

Pēc pārtraukuma divu minūšu laikā "Ventspils" vispirms panāca izlīdzinājumu (48:48), bet pēc Lava trīspunktu metiena izvirzījās vadībā (51:48). Tomēr "VEF Rīga" turpināja cīnīties - divus punktus guva Edgars Jeromanovs, bet trīspunktu metienu realizēja Maksims Šeleketo, un viesi atguva vadību (53:51). Taču līdz ceturtdaļas beigām "Ventspils" spēja atgūt piecu punktu pārsvaru (66:61).

Pēdējās ceturtdaļas sākumā mājinieki palielināja pārsvaru līdz astoņiem punktiem (71:63), bet vidū "VEF Rīga" basketbolisti atkal izlīdzināja spēli (70:71). Šajā brīdī "Ventspils" veica izrāvienu 8:0, panākot 79:70. Divus punktus guva Akingbala, bet sešus punktus pēc kārtas - Lavs. Nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām mājinieki pārsvars bija desmit punkti (86:76), un turpinājumā viesi vairs nespēja samazināt deficītu. Pēc Raimonda Gabrāna diviem precīziem soda metieniem gala rezultāts kļuva 91:79 "Ventspils" labā.

Pusfinālā "Ventspils" sērijā ar 1-3 atzina pašreizējās čempionvienības "ASK Rīga" pārākumu, bet "VEF Rīga" ar 0-3 zaudēja regulārās sezonas uzvarētājiem "Barons"/LMT basketbolistiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!