Pirms trešdien paredzētās Latvijas Kausa izcīņas futbolā pusfināla spēles ar Daugavpils "Daugavu" vienam no FK "Jūrmalas" futbolistiem Vadimam Gospodaram piedāvāta nauda, lai viņš nospēlētu vājāk nekā parasti. Par to trešdien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
FK "Jūrmalas" galvenais treneris Vladimirs Babičevs laikrakstam sacījis, ka naudu vienam no jūrmalnieku līdera Gospodara tēvam piedāvājuši vēl nezināmi vīri. "Kaut kādi vīri atbrauca uz mājām pie viena no mūsu futbolistiem. Pat ne pie paša futbolista, bet pie viņa tēva," stāstījis Babičevs. "Skaidrs, ka viņš nepiekrita šādam darījumam," uzsvēris treneris.

Gospodars par notikušo uzzinājis no tēva atgriežoties mājās no treniņa. "Ir ļoti nepatīkami, ka mūsu futbolā apgrozās šādi cilvēki. Ļoti negribētos domāt, ka viņi kaut kādā veidā ir saistīti ar "Daugavu". Katrā ziņā es nespēju viņus sasaistīt ar Igoru Mališkovu ["Daugava" prezidentu]," NRA paudis Babičevs.

Savukārt Mališkovs bildis, ka jau uzsākta izmeklēšana. Viņš arī nezinot, kas Gospodaram būtu piedāvājis naudu. Mališkovs noliedzis jebkādu saistību ar šo starpgadījumu.

Par notikušo bijis informēts arī Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons, kurš sacījis, ka tiks darīšot viss, lai šādi gadījumi neatkārtotos. "Ja tas ir izteikts vienam spēlētājam, nav izslēgts, ka to izteica vēl kādam. Babičevs teica, ka viņš sasauks komandas sapulci un noskaidros, kas ir noticis - tādās reizēs nebrauc tikai pie viena futbolista," skaidrojis Indriksons.

Trešdien ir paredzētas abas Latvijas Kausa izcīņas pusfināla spēles. Par iekļūšanu finālā cīnīsies ne tikai FK "Jūrmala" un FK "Daugava", bet arī FK "Ventspils" un FK "Skonto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!