Latvijas hokejists Artūrs Kulda ceturtdien noslēdzis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Atlantas "Thrashers", informē vienības mājaslapa internetā.

Kulda, kas pašlaik spēlē Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Čikāgas "Wolves", parakstījis NHL debitanta līgumu, kas vēl negarantē spēlēšanu NHL, taču pietuvina šim mērķim. Līdzīgi līgumi ir arī citiem Latvijas jaunajiem hokejistiem - Mārtiņam Karsumam, Kasparam Daugaviņam un Oskaram Bārtulim.

19 gadu vecais Kulda, kas decembrī palīdzēja Latvijas junioru izlasei izcīnīt ceļazīmi uz augstāko divīziju, šo sezonu, tāpat kā iepriekšējo, sāka Ontario junioru hokeja līgas (OHL) klubā Pīterboro "Petes". Pavasarī viņš tika uzaicināts uz AHL vienību Čikāgā, kur noslēdza tā dēvēto amatiera pārbaudes līgumu. Kulda spēja pierādīt savu meistarību, jo nostiprinājās "Wolves" sastāvā, un tagad turpina cīņu par tikšanu Kaldera kausa finālā.

Čikāgas "Wolves" izslēgšanas spēļu pusfināla sērijā ar 3:1 ir vadībā pret Toronto "Marlies" un jau nākamajā spēlē, kas notiks naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika, var iekļūt finālā. Kulda Kaldera kausa izcīņā ir aizvadījis 15 spēļu, kurās guvis vienus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles. Viņa lietderības rādītājs ir +3.

AHL ir otra spēcīgākā Ziemeļamerikas hokeja līga pēc NHL.

"Thrashers" Kuldu izvēlējās 2006. gada NHL drafta 7.kārtā ar 200. kopējo numuru, un Latvijas hokejists jau ir piedalījies šīs vienības pirmssezonas treniņnometnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!