Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans otrdien, 27.maijā, paziņoja par izstāšanos no jaunizveidotās a/s "Dinamo Rīga", vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Hokeja federācija.

Lipmans par savu lēmumu paziņoja šodien notikušajā a/s „Dinamo Rīga" padomes sēdē. Lēmumu Lipmans pieņēmis, lai „viņam kā LHF prezidentam neveidotos interešu konflikts vienlaicīgi vadot visu Latvijas hokeja saimniecību un esot arī kāda atsevišķa hokeja kluba (Rīgas Dinamo) padomes sastāvā". Lai arī Lipmans bija viens no „Dinamo Rīga" dibinātājiem un izveidotājiem, turpmāk viņš turpinās pildīt LHF prezidenta pienākumus.

Lipmans noliedza, ka izstāšanās iemesls būtu nesaskaņas "Dinamo Rīga" padomē. "Galvenais lēmuma pieņemšanā bija vēlme izvairīties no interešu konflikta, kas noteikti rastos, ja tur paliktu. Man vairāk rūp Latvijas hokeja nākotne. Izstājoties no padomes, es domāju par Latvijas hokeja saglabāšanu," sacīja Lipmans.

LHF prezidents norādīja, ka interešu konflikts varētu rasties, piemēram, februārī, kad Latvijas izlasei būs jāspēlē 2010. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. "Pašlaik nav zināms, kāds būs "Dinamo" spēļu kalendārs, tāpēc var rasties grūtības ar vajadzīgo spēlētāju piesaistīšanu izlasei. Krievijai ir vienkārši, jo viens vai divi spēlētāji no komandas, kas dotos uz izlasi, kluba darbu neapturētu, bet ja mums lielākā daļa izlases spēlē vienā komandā. Man kā LHF prezidentam šādā gadījumā būtu nopietni jācīnās par spēlētājiem, bet, esot "Dinamo" padomē, man varētu pārmest, ka es neaizstāvu komandas intereses," Lipmans ieskicēja situāciju, kāda varētu rasties, ja viņš paliktu padomē.

LHF prezidents atteicās komentēt "Dinamo Rīga" padomes pieņemtos lēmumus, tostarp slovāka Jūliusa Šuplere iecelšanu galvenā trenera amatā. "Tā ir viņu darīšana," norādīja Lipmans.

Savukārt "Dinamo Rīga" preses dienests pavēstīja, ka akcionāri un padome respektē Kirova Lipmana lēmumu. Abas puses vienojušās par ciešu sadarbību ar LHF nākotnē, lai ieguvēji no šīs sadarbības būtu hokejisti un līdzjutēji.

Atgādinām, ka „Dinamo Rīga" oficiāli tika dibināts aprīļa sākumā, lai Latvijas komanda ar tādu pašu nosaukumu varētu startēt jaunizveidotajā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Saskaņā ar "Lursoft" publicētajiem datiem, „Dinamo Rīga" lielākā akcionāre ir dabasgāzes piegādes kompānija "Itera Latvijai", kurai pieder 39,02% no pamatkapitāla, bet tās prezidentam Jurim Savickim - 9,76%. Savukārt Viestura Koziola daļa "Dinamo Rīgas" pamatkapitālā ir 12,2%, Aigara Kalvīša, Lipmana un Gunta Rāvja - pa 9,76%, bet Alda Pauniņa un Gunta Ulmaņa - pa 4,88%.

"Dinamo Rīga" nākamajā sezonā KHL spēlēs vienā apakšgrupā ar Omskas "Avangard", Habarovskas "Amur", Novosibirskas "Sibirj", Toljati "Lada" un Jaroslavļas "Lokomotiv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!