Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē ceturtdien tika panākta vienošanās, ka četri pagājušās sezonas Latvijas čempionāta spēcīgākie klubi nākamajā sezonā spēlēs Baltkrievijas atklātajā čempionātā, apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Jānis Stepītis.

Baltkrievijas čempionātā spēlēs Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs", vicečempioni "ASK/Ogre", kā arī "Rīga 2000" un Daugavpils "Latgale", kas pagājušās sezonas Latvijas čempionātā finišēja attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā.

"Ja šie četri klubi spēs garantēt nepieciešamo budžetu, tad LHF nebūs iebildumu pret viņu spēlēšanu Baltkrievijā," izteicās Stepītis. "Tagad viņiem līdz pirmdienas vakaram ir jāatsūta apstiprinājums spēlēšanai Baltkrievijas čempionātā, un, vadoties pēc tā, tiks veidots nākamās sezonas Latvijas čempionāts."

"LHF izvirzīja tikai vienu noteikumu - Baltkrievijas čempionātā ir jāspēlē vai nu šiem visiem četriem klubiem vai arī nevienam," uzsvēra Stepītis.

Iepriekš tika prognozēts, ka, ja Latvijas klubi piekritīs spēlēt Baltkrievijā, tad 14 komandu konkurencē tiks aizvadīts četru apļu turnīrs. Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrs Latvijā un Baltkrievijā notiktu atsevišķi.

Iepriekš baltkrievi uzskatīja, ka čempionātu apvienošanās gadījumā Latvijas klubiem būs jāpiekrīt galvenajiem baltkrievu nosacījumiem - neatteikties no līdzdalības turnīrā līdz čempionāta beigām, ievērot piecu leģionāru limitu (visticamāk, arī Eiropas Savienības spēlētāji Latvijas klubos skaitīsies leģionāri), bet komandas minimālajam budžetam jābūt 1,5 miljoniem eiro (1,05 miljoniem latu). Baltkrievijas čempionvienībai Minskas "Keramin" budžets pagājušajā sezonā bija trīs miljoni eiro (2,10 miljoni eiro).

Jau ziņots, ka ideja par kopēju Latvijas un Baltkrievijas čempionātu pieder LHF prezidentam Kirovam Lipmanam, kuru atbalstīja arī viņa kolēģis Baltkrievijā Vladimirs Naumovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!