Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien iekļuva Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā, trešās kārtas spēlē trīs setos ar 6-3, 7-5 un 6-2 uzvarot Ekvadoras pārstāvi Nikolasu Lapenti.

Gulbis tādējādi ir atkārtojis savas karjeras augstāko sasniegumu. Pērn Gulbis līdz astotdaļfinālam tika citā "Grand Slam" turnīrā - ASV atklātajā čempionātā. Tāpat tagad līdz ar iekļūšanu "French Open" astotdaļfinālā droši var apgalvot, ka Gulbis ir nodrošinājis sev ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Par iekļūšanu Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā Gulbis ir ieguvis 150 reitinga punktus, kā ari nopelnījis 66 500 eiro no kopējā balvu fonda.

Gulbis ATP rangā pirms "French Open" ieņēma 80. vietu, bet Lapenti - 69. vietu. Astotdaļfinālā Gulbis tiksies ar francūzi Mišelu Lodrā, kurš pasaules rangā ieņem 41. vietu.

Gulbja un Lapenti spēles sākumā abi tenisisti uzvarēja savas serves, bet astotajā geimā Gulbim bija "break" punkts, ko viņš arī izmantoja, panākot 5-3. Nākamajā geimā Gulbis paņēma savu servi un uzvarēja pirmo setu ar 6-3.

Otro seta sākumā katrs tenisists atkal paņēma savas serves, bet tad Lapenti izmantoja savu pirmo "break" punktu spēlē, paņēma Gulbja servi un izvirzījās vadībā ar 3-1. Taču Gulbim izdevās uzreiz atspēlēties un panākt 3-3. Līdz 11. geimam Gulbis un Lapenti uzvarēja savos geimos, bet tad Gulbim izdevās lauzt Lapenti servi un svarīgā brīdī panākt 6-5. Tad servēja Gulbis - Latvijas tenisists panāca 40-30 un uzreiz realizēja pirmo setbumbu, uzvarot otrajā setā ar 7-5.

Latvijas tenisists pārliecinoši iesāka trešo setu, divreiz paņemot pretinieka servi un izvirzoties vadībā ar 4-0. Tomēr tad Lapenti uzvarēja geimu servējot un pēc tam arī paņēma Gulbja servi, pietuvojoties līdz 2-4. Jau nākamajā geimā Gulbis atguva iniciatīvu, panāca 40-0, tomēr Lapenti atspēlēja visus trīs "break" punktus, pēc tam vēl vienu, tomēr uz piekto reizi Gulbis beidzot lauza Ekvadoras tenisista servi un panāca 5-2. Pēdēja geimā Gulbis uzvarēja visās izspēlēs, triumfēja trešajā seta, visā mačā un iekļuva astotdaļfinālā.

Atgādinām, ka Gulbis "French Open" pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0, 6-4 pieveica vācieti Simonu Groilu, bet vakar otrajā kārtā sagādāja patīkamu pārsteigumu un ar 7-6 (7:2), 3-6, 7-5, 6-3 pārspēja amerikāni Džeimsu Bleiku, kurš bija izlikts ar septīto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!