Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien iekļuva Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā, astotdaļfināla spēlē trīs setos nedaudz vairāk kā divu stundu cīņā ar 6-4, 7-6 (7:4) un 6-3 uzvarot mājinieku Mišelu Lodrā.

Tas ir Gulbja augstākais sasniegums karjerā. Gulbis ATP rangā pirms "French Open" ieņēma 80.vietu, bet Lodrā - 41.vietu.

„French Open" ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar pasaules ranga trešo numuru serbu Novāku Džokoviču, kas astotdaļfinālā trīs setos ar 6-4, 6-3, 6-4 pieveica citu francūzi Polu Anrī Matjē. Ar Džokoviču Latvijas tenisists savulaik bija treniņu biedri Niki Piliča akadēmijā Minhenē.

Līdz šim Gulbja labākais sasniegums karjerā bija tikšana līdz astotdaļfinālam citā "Grand Slam" turnīrā - ASV atklātajā čempionātā. Tāpat līdz ar Gulbja veiksmīgo sniegumu "French Open" droši var apgalvot, ka Latvijas tenisists ir nodrošinājis sev ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Par iekļūšanu Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Gulbis jau ir ieguvis 250 reitinga punktus, kā arī nopelnījis 132 500 eiro no kopējā balvu fonda.

Pirmā seta sākumā abi tenisisti uzvarēja savas serves, bet piektajā geimā Gulbis lauza Lodrā servi un pēc tam uzvarēja savu servi, panākot 4-2. Gulbis bija tuvu uzvarai setā devītajā geimā, tomēr Lodrā nosargāja savu servi, taču jau nākamajā geimā Gulbis pretiniekam neatstāja nekādas izredzes un uzvarēja pirmo setu ar 6-4.

Gulbis veiksmīgi iesāka otro setu, trešajā geimā pārliecinoši paņemot Lodrā servi un panākot 3-1. Gulbim seta turpinājumā vairākas reizes bija iespēja paņemt francūža servi, tomēr Lodrā spēja atspēlēties. Desmitajā geimā Lodrā ieguva pirmos divus „break" punktus, bet Gulbis atspēlējās. Vairākas minūtes ritēja šis desmitais geims, Gulbim bija arī setbumba, taču Lodrā tomēr lauza latvieša servi un izlīdzināja rezultātu 5-5, bet pēc tam izvirzījās arī vadībā ar 6-5. 12.geimā Gulbis neļāva francūzim īsti „aizķerties" (Gulbim trīs „eisi" šajā geimā!) un izlīdzināja rezultātu 6-6.

Otrā seta „tie break" izspēlē abi tenisisti vairākas reizes paņēma pretinieka servi, bet izšķirošā brīdī drošāk nospēlēja Gulbis, uzvarot visā setā ar 7-6 (7:4).

Trešajā setā Gulbis atkal sākumā paņēma Lodrā servi un izvirzījās vadībā ar 4-1. Gulbis sev uzvaru mačā varēja nodrošināt jau astotajā geimā, tomēr Lodrā savu servi nosargāja. Nākamajā geimā servējot, Gulbis neatstāja nekādas cerības pretiniekam un triumfēja setā ar 6-3, un līdz ar to iekļūstot arī „French Open" ceturtdaļfinālā.

Atgādinām, ka Gulbis "French Open" pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0, 6-4 pieveica vācieti Simonu Groilu, pēc tam otrajā kārtā sagādāja patīkamu pārsteigumu un ar 7-6 (7:2), 3-6, 7-5, 6-3 pārspēja amerikāni Džeimsu Bleiku, kurš bija izlikts ar septīto numuru. Savukārt trešajā kārtā Gulbis atkal trīs setos ar 6-3, 7-5 un 6-2 uzvarēja Ekvadoras pārstāvi Nikolasu Lapenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!