Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien, 3.jūnijā, Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ļoti sīvā, trīs stundu un septiņu minūšu ilgā cīņā ar 5-7, 6-7 (3:7), 5-7 zaudēja pasaules ranga trešajai raketei, serbam Novākam Džokovičam.

Jau pats spēles sākums ritēja sīvā cīņā. Ilgās izspēlēs abi tenisisti uzvarēja savas serves, kaut gan ceturtajā un sestajā geimos Džokovičam bija vairākas iespējas paņemt Gulbja servi. Vēl sīvāk ritēja 12.geims. Gulbis ar dubultkļūdu deva iespēju Džokovičam uzvarēt setu, taču pats laboja kļūdu un izlīdzināja rezultātu. Serbu tenisistam pēc tam bija vēl trīs setbumbas un ar ceturto setbumbu Džokovičs tomēr salauza Gulbja pretestību - serbs uzvarēja pirmo setu ar 7-5.

Gulbis teicami iesāka otro setu, uzreiz laužot pretinieka servi, bet pēc tam arī panākot 2-0. Visus geimus līdz pat astotajam geimam turpinājās sīva spēkošanās un tenisisti ņēma savas serves, bet tad Džokovičs lauza Gulbja servi un panāca 4-4, bet pēc tam arī 5-4 savā labā. Turpinājumā nekas nemainījās un tenisistriem nācās aizvadīt "tie break". "Tie break" jau pirmajā izspēlē Džokovičs paņēma Gulbja servi, saglabāja vadību līdz 6-3 un tad vēlreiz paņēma latvieša servi, uzvarot "tie break" ar 7:3.

Trešais sets turpinājās kā pirmie divi - sīva cīņa par katru punktu. Piektajā geimā serbs lauza Gulbja servi un līdz pat 10.geimam saglabāja sev labvēlīgo rezultātu. Tomēr svarīgajā geimā Gulbis parādīja izcilu meistarību un nosvērtību. Gulbis uz Džokoviča serves panāca 30-0, pēc tam arī 40-15. Un šajā brīdī abi tenisisti aizvadīja, iespējams, lieliskāko izspēli mačā. Džokovičs jau bija pārņēmis iniciatīvu, taču Gulbis ar fantastisku sitienu gar sāna līniju guva punktu un izlīdzināja rezultātu 5-5.

Tomēr ar emocionālo punkta guvumu šoreiz nepitika. Džokovičs uzreiz atkal lauza Gulbja servi, savā geimā panāca 40-15, izmantoja jau pirmo "mačbumbu", uzvarot spēlē un iekļūstot "French Open" pusfinālā.

Atgādinām, ka Gulbis svētdien 1.jūnijā „French Open" astotdaļfināla spēlē trīs setos nedaudz vairāk kā divu stundu cīņā ar 6-4, 7-6 (7:4) un 6-3 uzvarēja mājinieku Mišelu Lodrā, pirmo reizi karjerā iekļūstot kāda „Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā. „French Open" ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar Džokoviču, ar kuru kopā Latvijas tenisists savulaik bija treniņu biedri Niki Piliča akadēmijā Minhenē.

Pirms tam "French Open" pirmajā kārtā Gulbis ar 6-4, 6-0, 6-4 pieveica vācieti Simonu Groilu, pēc tam otrajā kārtā sagādāja patīkamu pārsteigumu un ar 7-6 (7:2), 3-6, 7-5, 6-3 pārspēja amerikāni Džeimsu Bleiku, kurš bija izlikts ar septīto numuru. Savukārt trešajā kārtā Gulbis atkal trīs setos ar 6-3, 7-5 un 6-2 uzvarēja Ekvadoras pārstāvi Nikolasu Lapenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!