Foto: F64
Latvijas hokeja izlase sestdien guva ceturto uzvaru pasaules čempionātā, otrā posma apakšgrupu turnīra E grupas spēlē ar rezultātu 7:1 pārliecinoši sagraujot Francijas valstsvienību un ievērojami palielinot izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Foto galerija

Ar rezultatīviem metieniem Latvijas izlases rindās divkārt izcēlās Mārtiņš Cipulis, bet pa reizei Francijas vārtsargu pārspēja Aleksandrs Ņiživijs, Lauris Dārziņš, Kārlis Skrastiņš, Aleksandrs Jerofejevs un Ģirts Ankipāns.

Cīņa sākās ar Latvijas valstsvienības uzbrukumiem, bet pārvērst tos vārtu guvumā neizdevās, jo pārliecinoši darbojās Francijas komandas vārtsargs Fabriss Lanrī. Spēles ceturtajā minūtē pirmo reizi spēlē iesaistījās Masaļskis, kurš veiksmīgi tvēra Francijas uzbrucēja Demjēna Flerī metienu. Spēles astotajā minūtē, atrodoties skaitliskajā vairākumā, pirmajā šajā spēlē, Aleksandrs Ņiživijs guva savus pirmos vārtus čempionātā izvirzot vadībā Latvijas komandu.

Pēc Ņiživija gūtajiem vārtiem Latvija turpināja apdraudēt Francijas komandas vārtus, bet otro reizi pārspēt Lanrī viņiem tā arī neizdevās. Piecas minūtes pirms perioda beigām Latvijas komandas rindās noraidījumu saņēma Aleksandrs Jerofejevs, ko centās izmantot Joriks Trels, bet viņa raidītā ripa trāpīja pa vārtu stabu. Līdz pirmā perioda beigām abām komandām bija iespējas gūt vārtus, bet veiksmīgu spēli turpināja aizvadīt abu komandu vārtsargi.

Spēles otrais periods sākās ātrā tempā, bet bīstami momenti pie kādas no komandas vārtiem nebija. Perioda otrajā minūtē trešos vārtus čempionātā guva Mārtiņš CIpulis, kurš uztvēra precīzu Herberta Vasiļjeva piespēli un aukstasinīgi raidīja ripu Lanrī sargātajos vārtos, 2:0 Latvijas labā. Pēc pusotras minūtes no asa leņķa ripu, atsitoties pret Bašē slidu, vārtos raidīja Lauris Dārziņš, 3:0 Latvijas labā. Dārziņam šie bija otrie vārti turnīrā.

Atrodoties skaitliskajā mazākumā uzbrukumā devās Aigars Cipruss, tomēr duelī ar Lanrī pārāks bija vārtsargs. Uzreiz pēc skaitliskā mazākuma beigām Latvijas komandai bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, kura laikā Latvijas komanda vairakkārt raidīja ripu Lanrī sargāto vārtu virzienā, bet pārspēt Francijas vārtsargu tai neizdevās. Neilgu laiku pēc Latvijas skaitliskā vairākuma beigām iespēja pārspēt Masaļski bija Rozentālam, kad vispirms metienu izdarīja Stefans da Kosta, bet Rozentāls bija pirmais pie Masaļska atsistās ripas, tomēr ar atkārtot metienu Masaļski pārspēt Francijas komandas veterānam neizdevās.

Tuvojoties perioda beigām, 100% iespēja gūt vārtus bija Francijas komandas uzbrucējam Lukam Tardifam, bet viņa raidītā ripa trāpīja tieši virsū Latvijas vārtsargam, tas arī bija pēdējais moments šajā periodā Francijas komandai. Minūti pirms perioda beigām ceturtos vārtus varēja gūt Ankipāns, bet viņa raidītā ripa lidoja pāri vārtiem.

Spēles trešajā periodā aktīvāk sāka uzbrukt Francijas hokejisti, bet veiksmīgi spēlēja mūsu aizsargi un Masaļskis. Spēle pārsvarā noritēja vidus zonā, bez bīstamiem momentiem pie kādas no komandas vārtiem. Perioda otrajā piecminūtē bīstami uzbrukumi padevās Balāram un Ciprusam, tomēr nevienam no viņiem neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu.

Līdz pirmajiem vārtiem trešajā periodā līdzjutējiem bija jāgaida septiņas minūtes, kad ceturtos vārtus Latvijas komandas labā guva tās kapteinis Kārlis Skrastiņš, kuram šie bija pirmie vārti turnīrā. Ar to prieki Latvijas komandas līdzjutējiem nebeidzās, pirmos vārtus turnīrā guva Aleksandrs Jerofejevs, kurš ripu raidīja vārtu tālajā devītniekā, Lanrī kapitulēja piekto reizi.

Neskatoties uz Latvijas komandas pārsvaru visas spēles garumā trešā perioda 12 minūtē Francijas komandas rezultatīvākajam spēlētājam Lukam Tardifam izdevās pārspēt Edgaru Masaļski. Latvijas komanda atbildi parādā nepalika un Ģirts Ankipāns ar Mārtiņu Cipuli katrs pa reizei pārspēja Francijas komandas vārtsargu panākot graujošo 7:1 Latvijas labā. Francijas šis bija smagākais zaudējums turnīrā. Francijas komandas labākais spēlētājs bija Baptists Amārs, bet Latvijas komandā labākā spēlētāj tituls tika pasniegts Aleksandram Ņiživijam.

Vēl vienā E apakšgrupas sestdienas spēlē pašreizējā čempionvienība Krievija mērosies spēkiem ar ASV izlasi. Šis mačs sāksies plkst.21.15.

E apakšgrupas pēdējo maču Latvija aizvadīs svētdien, kad plkst.21.15 spēlēs ar Krieviju.

Četras labākās komandas no E un F grupas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet atlikušajām četrām komandām čempionāts būs beidzies.
$t1='latvija'; $t2='francija'; include "$includes_dir/projects/hockey2009/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!