Foto: AFP/Scanpix
ASV tenisistei Serēnai Viljamsai par līnijtiesneses nolamāšanu ASV atklātajā čempionātā pirmdien tika piespriests rekordliels naudas sods un nosacīta trīs gadu diskvalifikācija, ziņo BBC.

Viljamsai par savu nesavaldību nāksies šķirties no 82 500 ASV dolāriem. Savukārt atkārtota incidenta un nesavaldības gadījumā Viljamsa automātiski saņems trīs gadu diskvalifikāciju. "Pārbaudes laiks" Viljamsai ir līdz 2011.gada sezonas beigām.

Tāpat, ja šajā pārbaudes laikā Viljamsai būs kāds liels pārkāpums, soda nauda tiks dubultota un būs 175 000 ASV dolāri.

Kā norādīja tenisa "Grand Slam" turnīru administrators Bils Bebkoks, ja Viljamsa divu gadu laikā spēs sevi savaldīt un viņai nebūs nopietni pārkāpumi, sods tiks dzēsts.

Līdz šim lielākais sods par incidentu kādā no "Grand Slam" turnīriem 1995.gadā bija piespriests amerikāņu tenisistam Džefam Tarango.

Viljamsai sodi piespriesti par savu nesavaldību "US Open" pusfināla spēlē pret Kimu Klijstersu. Amerikāniete cīņas otrajā setā izšķirošā brīdī nesavaldīja emocijas, par ko saņēma arī sodu. Kad rezultāts bija 4-6, 5-6 (15-30), Viljamsa servējot pārkāpa gala līniju, nopelnot dubultkļūdu. Amerikāniete agresīvā formā pauda neapmierinātību ar līnijtiesneses rīcību, pasakot, ka "nogalinās viņu". Viljamsa ne tikai saņēma otro soda punktu, pēc kura cīņa bija arī galā, bet saņēma arī diskvalificējošo sodu.

"US Open" rīkotāji amerikānietei pēc cīņas uzreiz piesprieda 10 000 ASV dolāru lielu sodu, kas bija lielākais iespējamais naudas sods. Tāpat vēl 500 ASV dolārus viņai nācās maksāt par raketes aizmešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!