Foto: F64
Latvijas kamaniņu sporta divnieks Andris un Juris Šici trešdien Vankūverā sensacionāli kļuva par XXI Ziemas olimpisko spēļu vicečempioniem.

Foto galerija

Tas ir lielākais sasniegums Latvijas kamaniņu sporta vēsturē un lielākais Latvijas sasniegums Ziemas olimpiskajās spēlēs. Pirms četriem gadiem Turīnas olimpiskajās spēlēs bronzas godalgu izcīnīja Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis.

Otrs Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš arī lieliski veica abus braucienus, ieņemot augsto 12.vietu 20 ekipāžu konkurencē.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva austrieši Andreass Lingers/Volfgangs Lingers, kuri abos braucienos bija labākie un atkārtoja pirms četriem gadiem Turīnā gūto panākumu. Bronzas godalgas tika vāciešiem Patrikam Leitneram/Aleksandram Rēšam.

Lingeri ir pirmais divnieks kopš 1980.gada, kurš kamaniņu sportā uzvar divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. 1976. un 1980.gadā tas izdevās vāciešiem Hansam Rinnam un Norbertam Hānam.

Šici pēc pirmā brauciena bija otrie, līderiem brāļiem Lingeriem zaudējot tikai 0,088 sekundes, bet trešajā vietā bija itāļi Kristians Oberštolcs/Patriks Grūbers, kuri latviešiem zaudēja 0,107 sekundes.

Netālu atradās vēl arī divi Vācijas divnieki Andrē Floršucs/Torstens Fustlihs un Patriks Leitners/Aleksandrs Rēšs, kurus no trešās vietas šķīra attiecīgi 0,018 un 0,039 sekundes.

Gudramovičs/Kalniņš pirmajā braucienā austriešiem zaudēja 0,650 sekundes.

Otrajā braucienā Šici labi startēja, turpinājumā pieļāva nelielas kļūdas un neattīstīja tik lielu ātrumu kā pirmajā braucienā, tomēr bija pietiekami ātri, lai saglabātu otro vietu kopvērtējumā. Brāļi Leitneri, startējot kā pēdējie, ļoti labi veica otro braucienu un pārliecinoši kļuva par olimpiskajiem čempioniem. Šici viņiem zaudēja 0,264 sekundes.

Leitners/Rēšs lieliski veica otro braucienu, no piektās vietas pakāpjoties uz trešo un izcīnot bronzas medaļas. Vācieši no Šiciem beigās atpalika tikai par 0,071 sekundi.

Gudramovičs/Kalniņš labi veica otro braucienu, uzrādīja 13.ātrāko laiku, tomēr summā saglabāja 12.vietu. Viņi olimpiskajiem čempioniem zaudēja 1,290 sekundes.

Kamaniņu braukšanā divniekiem olimpiskajās spēlēs notika divi braucieni. Pēc pagājušajā piektdienā notikušās traģēdijas divnieki trasi veic, startējot no junioru starta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!