Foto: © VANOC/COVAN
Divkārtējais XXI Ziemas olimpisko speļu olimpiskais čempions tramplīnlēkšanā šveicietis Simons Amans 2011.gadā varētu aiziet no sporta, ziņo masu mediji.

Šveices sportistam jūnijā paliks 29 gadi, kas ir relatīvi liels vecums šajā sporta veidā, kurā dominē gados jaunāki un bezbailīgāki atlēti.

Amans, kurš izcīnot divas zelta medaļas Vankūverā kļuva par pirmo sportistu, kuram ir izdevies izcīnīt četras olimpiskās zelta godalgas piedalīsies nākamā gada Pasaules čempionātā Oslo.

"Es neesmu pārliecināts vai piedalīšos Soču Olimpiādē, jo pēc šīm sacensībām mainīsies noteikumi, kas lēcienu padarīs grūtāku," stāsta Amans. "Pēc sacensībām Oslo es pieņemšu lēmumu par karjeras beigšanu - laiks rādīs."

Speciālisti paredz, ka pēc Amana aiziešanas tramplīnlēkšanā dominēs Austrijas sportisti, piemēram, Tomas Morgenšterns, kurš izcīnīja divas zelta godalgas 2006.gadā un Gregors Šlirencauers, kurš izcīnīja divas sudraba godalgas Vankūverā. Abiem sportistiem attiecīgi ir 23 un 20 gadi.

Viņi, speciālisti, šo viedokli pamato ar to, ka Somija ir izdarījusi labu darbu agrāk, bet šobrīd nav tik spēcīga kā bija. Cita favorīte Vācija šobrīd veic paaudžu maiņu.

Tāpat par karjeras beigām pēc Oslo sacensībām izteicies Polijas veterāns Adams Mališs, kuram šobrīd ir 32 gadi.

"Ir daudz citu lietu, kuras tu nesaproti brīdī, kad tu lec," piebilst Amans. "Tie ir traģiskie brīži, ko izjūt tie cilvēki, kurus tu pat neredzi, ja tu svini pats savu uzvaru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!