XXI Vankūveras ziemas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā daudzu speciālistu prognozētajā "sapņu finālā" trešdien Kanādas hokeja izlase pārliecinoši ar 7:3 (4:1, 3:2, 0:0) uzvarēja Krieviju un iekļuva pusfinālā.

Foto galerija

Tagad pusfinālā Kanāda tiksies ar Zviedriju vai Slovākiju, bet vienai no galvenajām favorītēm Krievijai olimpiskās spēles Vankūverā ir beigušās.

Kanādiešiem divus vārtus guva Korijs Perijs, bet pa vieniem Raians Geclavs, Riks Nešs, Brendans Morovs, Dens Boils un Šī Vēbers. Krievijai vārtus guva Dmitrijs Kaļiņins, Maksims Afinogenovs un Sergejs Gončars.

$t1='kanada'; $t2='krievija'; include "$includes_dir/projects/vancouver2010/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Komandas ar pirmajām minūtēm rādīja visaugstākā līmeņa hokeju un vairāk domāja par uzbrukumu, nekā aizsardzību. Jau pirmajās minūtēs gan Krievijas, gan Kanādas hokejisti izveidoja vairākus bīstamus momentus, priecējot skatītājus ar gūšanas momentiem.

Jau trešajā minūtē Raians Geclavs iepriecināja mājiniekus un izvirzīja Kanādu vadībā. Arī pēc gūtajiem vārtiem kanādieši turpināja darboties aktīvāk, daudzveidīgāk un plosīja Krievijas izlases aizsardzību ar saviem uzbrukumiem, sagādājot daudz darba krievu vārtsargam Jevgeņijam Nabokovam.

11.minūtē Kanāda ieguva vairākumu, ko arī realizēja, - Patriks Marlo nosedza Nabokova redzes loku un to izmantoja Dans Boils, kurš no zilās līnijas pārspēja krievu vārtsargu. Arī vienādos sastāvos kanādieši turpināja griezt uzbrukuma virpuļus Krievijas zonā un pēc nepilnas minūtes guva arī trešos vārtus. Kļūdu pretinieka zonā pieļāva Jevgeņijs Malkins un lielisks pretuzbrukums izdevās Kanādas izlasei - Maiks Ričardss piespēlēja Džonatanam Tēvsam, kurš atdeva elegantu piespēli Rikam Nešam, kurš neatstāja Nabokovam nekādas cerības.

Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem Krievijas izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, kas uz brīdi līdzēja krieviem. Uzreiz pēc šī pārtraukuma Krievija nostājās pretinieka zonā un izveidoja bīstamu momentu, bet 15.minūtē beidzot "atslēdza" Roberto Longo sargātos vārtus – ar metienu no zilās līnijas vārtus guva Dmitrijs Kaļiņins.

Kanādas hokejisti gan ātri atguvās un atkal plosīja Krievijas aizsardzību ar skaistiem saspēlētiem uzbrukumiem. Pirmā perioda priekšpēdējā minūtē negaidītus vārtus guva Brendans Morovs, kurš izslidoja vārtu priekšā un iebakstīja ripu Nabokova sargātajos vārtos.

Pirmajā periodā komandas pa abām izdarīja 33 metienus (metieni 21 pret 12 Kanādas labā).

Otrajā periodā komandas nedaudz mazināja tempu, taču joprojām hokejisti rādīja fināla cienīgu hokeju. Nepilnas minūtes laikā vārtus guva Korijs Perijs un Šī Vēbers, kas lika Bikovam mainīt Nabokovu pret Iļju Brizgalovu. Nabokovs nospēlētajās 24 minūtēs atvairīja 17 no 23 metieniem.

Vārtsarga maiņa iedvesmoja Krievijas izlasi un Maksims Afinogenovs ātri vienus vārtus atguva, taču tas neapstādināja Kanādu. Kanādieši turpināja savu spēli, spēlēja brīvi un atraisīti, liekot daudz darboties arī Brizgalovam. Desmitajā minūtē Perijs guva savus otros vārtus mačā, panākot jau graujošo 7:2. Pēc divām minūtēm Sergejs Gončars gan vienus vārtus atguva, taču lauzt spēli Krievijai neizdevās.

Otrā perioda izskaņā jau ritēja daudz mierīgāks hokejs, bet pēdējā trešdaļā temps vēl kritās. Krievijas izlase pārņēma iniciatīvu, pēdējā trešdaļā vairākas reizes varēja gūt vārtus, taču lieliski spēlējošo Longo pārspēt vairs neizdevās. Savukārt kanādieši īpaši neaizrāvās ar uzbrukumiem, nosargājot drošo pārsvaru un pelnīti iekļūstot pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!