Latvijas hokeja izlases mērķis pasaules čempionātā ir vieta ceturtdaļfinālā, trešdien nolēma Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde.

LHF valdes sēde ieilga, jo, kā norādīja, LHF prezidents Kirovs Lipmans, valdes sēdē bijuši "nopietni jautājumi par izlasi, spēlētājiem atsevišķi, rezultātiem".

"Beigās nolēmām, ka jāizvirza uzdevums - iekļūšana ceturtdaļfinālā. Uzdevums nav tik vienkāršs, jo, salīdzinot ar pagājušo gadu, mums ir septiņi jauni spēlētāji. Kā zināms, mums nebūs [Kārļa] Skrastiņa, vēl vairāku vadošo spēlētāju," teica Lipmans. "Daudz kas būs atkarīgs no treneriem. Bet, tā kā trenerim bija labi sasniegumi KHL, tad arī uzdevums tāds augsts. Cerams, ka izdosies."

"Ja uzdevumu neizpildīs, galvu jau nost necirtīsim. Tā paliks savā vietā," jokojost noteica Lipmans.

Lipmans norādīja, ka sankcijas pret spēlētājiem vai treneru korpusu uzdevuma neizpildes gadījumā nebūs. Savukārt par prēmijām Lipmans izteicās izvairīgi, piebilstot, ka tās ir paredzētas atkarībā no sasniegtā.

Atgādinām, ka 2010.gada pasaules čempionāts hokejā elites divīzijā Vācijā risināsies no 7.-23.maijam. Latvijas izlase priekšsacīkstēs B grupā spēlēs pret Šveici (8.maijā), Kanādu (10.maijā) un Itāliju (12.maijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!