Dalību pirmajā ATP sērijas turnīrā 11 gadu laikā otrdien ar zaudējumu noslēdza 43 gadus vecais austrietis Tomass Musters, kurš Vīnes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra mačā ar 2-6, 6-7 (5:7) piekāpās savam tautietim Andrēasam Haideram-Maureram.

Kā ziņots, Musteram sākotnēji bija plānots tikties ar latvieti Ernestu Gulbi, bet viņš pirmdien personisku iemeslu dēļ atsauca savu dalību no turnīra.

Līdz ar to šobrīd ATP ranga 974.vietā esošais Musters, kurš dalībai turnīrā saņēma speciālo ielūgumu jeb "wild card", spēkojās ar kvalifikācijas laimīgo zaudētāju Haideru-Maureru, kurš ATP rangā ieņem 157.vietu.

Pirmajā setā jau pašā sākumā 23 gadus vecais Haiders-Maurers divas reizes lauza pretinieka servi, nedodot viņam cerības uz panākumu. Saspringtāka cīņa ritēja otrajā setā, kurā Haiders-Maurers nespēja izmantot nevienu no četrām breikbumbas iespējām un panākumu svinēja tikai taibreikā. Savukārt Musters visa mača laikā tā arī netika pie kādas breikbumbas iespējas.

Iepriekš Musters ATP turnīrā pēdējo reizi bija 1999.gadā. Pirms Rafaela Nadala dominantes tieši viņš tika uzskatīts par "māla karali".

Vīnes turnīrā Musters pirmo reizi spēlēja 17 gadu vecumā 1984.gadā, kad ne Haiders-Maurers, ne Gulbis vēl nebija dzimuši. Tāpat viņš karjeras laikā trīs reizes iekļuva šī turnīra finālā - 1988., 1993. un 1995.gadā.

Par atgriešanos tenisā Musters paziņoja šī gada vidū un līdz šim bija piedalījies sešos "Challenger" sērijas turnīros, kuros bija spējis tikt tikai pie vienas uzvaras.

Otrajā kārtā Haiders-Maurers spēkosies ar itāli Andreasu Sepi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!