Foto: AFI
"Latvijas Gada balvu sportā" par mūža ieguldījumu šogad piešķirs leģendārajam sporta žurnālistam un komentētājam Gunāram Jākobsonam, ceturtdien lēmusi "Latvijas Gada balvas" žūrija.

Gunārs Jākobsons, kurš šogad svinēja 75 gadu jubileju, jau vairāk kā 50 gadus atspoguļo notikumus sportā. Kā žurnālists un komentētājs viņš strādājis 13 Olimpiskajās spēlēs un 30 pasaules hokeja čempionātos. Gunāra Jākobsona sagatavoto sporta reportāžu skaits pārsniedz trīs tūkstošus. Gunāra Jākobsona debija radio notika 1954. gada 4. jūlijā, un viņš joprojām ir dzirdams radio ēterā.

Pieredzējušā radio komentētāja darbs novērtēts ar dažādiem apbalvojumiem – par ilgstošu profesionālu darbu viņš saņēmis inženiera Jāņa Lintera balvu, bet 2000. gadā Jākobsonam piešķīra Cicerona goda nosaukumu par mūža ieguldījumu radio žurnālistikā. 2006. gadā populāro Latvijas komentētāju ar balvu par mūža ieguldījumu sveica Starptautiskā Hokeja federācija (IIFH).

Pirmo "Latvijas gada balvu" 2005. gadā par mūža ieguldījumu sporta saņēma šķēpmetēju treneris Valentīns Mazzālītis, 2006. gadā – sporta ārsts Jānis Kvēps, 2007. gadā – leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova. 2008. gadā – ilggadējais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vilnis Baltiņš, bet pagājušogad – Olimpiskais čempions šķēpmešanā Jānis Lūsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!