Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēle starp Omskas "Avangard" un Čehovas "Vitjazj" tika pārtraukta jau sestajā sekundē, kad izcēlās masveida kautiņš.

Pašā spēles sākumā "Vitjazj" spēlētāji uzbrukuši pretiniekiem, nogāžot tos uz ledus un turpinot kulstīt, kam sekoja daudzskaitlīgi noraidījumi, no kuriem lielākos izpelnījās "Vitjazj" kautiņu "meistarsi" Džošua Gratons (25 minūtes disciplinārais sods) un Dārsijs Vero – viņam tiesneši piesprieda 5+10 soda minūtes. Noraidījumi tika piespriesti visiem pieciem "Vitjazj" maiņas spēlētājiem un diviem "Avangard" hokejistiem.

Pēc pirmā perioda "Avangard" bija vadībā ar 2:0, abus vārtus gūstot likumsakarīgi skaitliskajā vairākumā. Visā mačā "Avangard" gan uzvarēja ar minimālu rezultātu 3:2.

Uzreiz pēc mača "Avangard" izplatīja oficiālu paziņojumu, pieprasot "Vitjazj" izslēgt no KHL un citām Krievijas hokeja līgām, kā arī uz mūžu diskvalificēt Čehovas komandas vadību un spēlētājus.

Omskas klubs arī vērsa uzmanību uz "Vitjazj" galvenā trenera Andreja Nazarova rīcību, kurš esot parādījis nepieklājīgu žestu "Avangard" komandas vadībai.

"Avangard" norāda, ka "Vitjazj" sarīkotais kautiņš bija plānots jau iepriekš, jo vairākiem hokejistiem, kas piedalījās pretinieku sišanā, bija nopirktas avio biļetes uz Maskavu, lai gan Čehovas komandai jāaizvada vēl viena spēle izbraukumā.

Arī iepriekšējās "Avangard" un "Vitjazj" tikšanās nav pagājušas mierīgi - iepriekšējās sezonas spēlē izcēlās kautiņš, kurā iesaistījās visi abu vienību spēlētāji, un komandām tika piespriests tehniskais zaudējums. KHL piesprieda arī apjomīgus naudas sodus - "Vitjazj" 4 miljonu rubļu apmērā, "Avangad" - vienu miljonu rubļu.

"Vitjaz" pēc šī kautiņa tika brīdināts, ka par līdzīga incidenta atkārtošanu tiks izslēgts no KHL čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!