Franču rūpnīca 'Renault' lūgs Starptautisko automobiļu federāciju (FIA) ļaut no nākamā gada apgādāt ar saviem motoriem vēl arī ceturto komandu. Kļuvis zināms, ka tos vēlas izmantot arī "Williams", kas šobrīd ar lētajiem "Cosworth" dzinējiem nespēj sasniegt augstus rezultātus.

"Renault" ar saviem motoriem šobrīd apgādā tādas komandas kā čempionvienība "Red Bull" un pagājušā gada debitanti "Lotus", kā arī "Renault", kas gan vairs oficiāli nepieder rūpnīcai, kurā aizvien tiek ražoti dzinēji. Sarunas ar vairākām komandām jau nonākušas tik tālu, ka drīz ar kādu no tām varētu tikt parakstīts līgums un "Williams" esot viena no pretendentēm uz "Renault" motoriem.

"Williams" un "Renault" bija uzvaras nesoša kombinācija deviņdesmitajos gados, kad par čempioniem šajā komandā kļuva tādi piloti kā Naidžels Mansels, Deimons Hils un Žaks Vilnēvs. Ar "Renault" motoriem "Williams" startēja no 1989. līdz 1997. gadam, šajā laikā gūstot 63 uzvaras.

Noteikumi paredz, ka katra rūpnīca ar motoriem var apgādāt ne vairāk kā trīs komandas, taču var tikt pieņemts izņēmums, ja FIA dod atļauju. Arī "Mercedes", "Ferrari" un "Cosworth" šobrīd apgādā pa trim komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!