Foto: F64
Uzvaru divu Kurzemes komandu cīņā Latvijas virslīgas futbola čempionāta ietvaros sestdien izcīnīja "Liepājas metalurga" komanda, kas ar 2:1 (2:1) savā laukumā pārspēja "Ventspils" vienību.

Par Kurzemes derbiju dēvētajā cīņā jau pašā sākumā vadības grožus savās rokās ņēma mājinieki, kuru labā izcēlās Jurģis Kalns, bet vēl līdz 20.minūtei 2:0 panāca Pāvels Surņins.

Līdz puslaika beigām viesiem vienus vārtus atguva Jevgeņijs Postņikovs, taču otrajā puslaikā spēlētāji vairs nespēja mainīt mača gaitu. Cīņas beigās sarkano kartīti saņēma ventspilnieks Jevgēņijs Kosmačovs, bet viesu komandas līdzjutēji stadiona tribīnēs sarīkojuši nekārtības.

Citā turnīra spēlē Daugavpils "Daugava" savā laukumā uzņēma valsts čempionus "Skonto", slēdzot bezvārtu mierizlīgumu 0:0 (0:0).

Savukārt "Jūrmalas" komandas galvenā trenera amatā ar uzvaru debitēja līdzšinējais pirmās līgas vienības "Auda" vadītājs Igors Stepanovs. Viņa trenētā komanda savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Gulbeni".

Pirmajā puslaikā vārtus guva pieredzējušais Vits Rimkus, bet otrajā mača pusē izcēlās Ivans Sputajs.

Atlikušajā 25.kārtas mačā svētdien "Olimps" mērosies spēkiem ar "Jūrmala-VV" komandu.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 47 punktiem 23 spēlēs saglabāja "Daugava", kurai ar 45 punktiem attiecīgi 23 un 21 mačā seko abas Kurzemes komandas "Liepājas metalurgs" un "Ventspils".

Ceturto pozīciju ar 41 punktu 22 spēlēs ieņem "Skonto" futbolisti, piektā ar 28 punktiem 22 cīņās ir "Jelgavas" komanda, bet "Jūrmala", kas 22 spēlēs izcīnījusi par punktu mazāk, ieņem sesto pozīciju.

"Gulbene" 22 spēlēs tikusi pie 26 punktiem un ieņem septīto vietu, "Jūrmala-VV" 20 mačos tikusi pie 15 punktiem, bet "Olimpa" kontā divi punkti 21 spēlē un devītā vieta kopvērtējumā..

Deviņi klubi šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!