Foto: AFP/Scanpix
Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda "Sion" piektdien tika diskvalificēta no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra, jo klubs nav ievērojis aizliegumu iegādāties jaunus futbolistus.

Līdz ar to "Sion" vietu grupu turnīrā ieņems pazīstamā Skotijas vienība Glāzgovas "Celtic".

"Sion" komandai gan ir tiesības trīs dienu laikā iesniegt apelāciju par šo lēmumu.

Kā ziņots, "Sion" UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā iekļuva, pārvarot izslēgšanas spēļu jeb "play-off" kārtu, kur divu spēļu summā ar 3:1 pārspēja "Celtic" komandu.

Abu komandu cīņās "Sion" laukumā laiduši vairākus spēlētājus, kurus klubs iegādājies vasaras transfēru perioda laikā, lai arī vienībai nebija beidzies iepriekš piemērotais aizliegums papildināt sastāvu ar jauniem futbolistiem.

"Sion" tika piemērots aizliegums iegādāties spēlētājus pēc tam, kad pirms trim gadiem juridiski nepilnīgā ceļā tika parakstīts līgums ar ēģiptiešu vārtsargu Esamu El-Hadari.
Lai arī Šveices Futbola federācija klubam pirms šīs sezonas bija atļāvusi veikt darījumus spēlētāju tirgū, iepriekš piespriestais soda laiks tomēr vēl nav beidzies.

Jau vēstīts, ka UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā "Sion" tika ielozēta I apakšgrupā kopā ar Spānijas vienību Madrides "Atletico", Itālijas klubu "Udinese" un "Stade Rennes" no Francijas.

"Sion" pagājušo sezonu noslēdza Šveices čempionāta ceturtajā vietā, kā arī triumfēja Šveices kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!