Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pārbaudes turnīra Ukrainas pilsētā Doņeckā - "Donbass Open Cup" - noslēdzošajā, trešajā spēlē sestdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo".

Šajā mačā Latvijas klubā ar precīziem metieniem izcēlās Miķelis Rēdlihs un Mārtiņš Karsums.

Savukārt Minskas "Dinamo" vienībā divus vārtus guva Denijs Grū.

Rīgas "Dinamo" vārtus šajā mačā sargāja Māris Jučers.

Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar rezultātu 1:4 zaudēja Sanktpēterburgas SKA komandai, bet otrajā mačā piektdien ar 3:2 pieveica turnīra saimniekus Ukrainas čempionvienību "Donbass"

Savukārt Minskas "Dinamo" pirmajā cīņā ar 5:1 uzvarēja "Donbass" hokejistus, bet otrajā mačā ar 4:5 pēcspēles metienos zaudēja SKA vienībai.

Otrajā trešās kārtas spēlē SKA ar 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) pieveica "Donbass" komandu. Turnīrā uzvarēja SKA, otrajā vietā palika Minskas "Dinamo", trešo vietu ieņēma Rīgas "Dinamo", bet mājiniece "Donbass" turnīru noslēdza pēdējā, ceturtajā pozīcijā.

Rīgas "Dinamo" komandai šis bija pēdējais pirmssezonas sagatavošanās turnīrs.

"Donbass Open Cup" turnīru mājinieki nodēvējuši par sportiskā līmeņa ziņā bezprecedenta gadījumu Doņeckā.

"Donbass" komanda gatavojas startam Krievijas Augstākajā līgā (VHL).

Rīgas "Dinamo" komandu turnīrā Doņeckā pārstāv arī kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš muguras traumas dēļ nebija piedalījies iepriekšējās pirmssezonas pārbaudes spēlēs.

Savukārt traumu dēļ uz Doņecku nav devušies aizsargi Jēkabs Rēdlihs un Rodrigo Laviņš.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" komanda izcīnīja trešo vietu tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausa turnīrā.

Šī turnīra grupas mačos Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 2:3 zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandai un ar 6:4 pieveica Somijas vienību Lāpenrantas "SaiPa", bet spēlē par trešo vietu Rīgas "Dinamo" ar 4:2 pārspēja Minskas "Dinamo" hokejistus.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" komanda pirmajā oficiālajā pirmssezonas pārbaudes spēlē ar 2:6 piekāpās Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" komandai, bet pēc tam aizvadīja pārbaudes spēli ar bijušā Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA vienību, kurā Latvijas klubs zaudēja ar 1:4.

Savukārt aizpagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" piedalījās pārbaudes turnīrā Lāpenrantā, pusfināla mačā ar 3:1 pieveicot "SaiPa", bet finālā ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpjoties Lahti "Pelicans" vienībai.

LETA jau ziņoja, ka gaidāmajā sezonā Rīgas "Dinamo" spēlēs Bobrova divīzijā kopā ar Maskavas "Dinamo", kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Slovākijas komandu Popradas "Lev", kas ir līgas jaunpienācēji, Maskavas "Spartak", SKA un CSKA.

Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL čempionātā iesaistīsies 9.septembrī, kad izbraukumā mērosies spēkiem ar aizvadītās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Ufas "Salavat Julajev" komandu. Arī nākamās trīs spēles Latvijas klubs aizvadīs izbraukumā - pret "Ņeftehimik", Kazaņas "Ak Bars", kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, un pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālistiem Mitišču "Atlant".

Savukārt pirmo mājas spēli Latvijas vienība aizvadīs 19.septembrī, kad tai pretiniekos būs CSKA komanda, bet nākamajās trijās mājas spēlēs rīdzinieki sacentīsies ar Minskas "Dinamo", "Lev" un Maskavas "Dinamo".

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv". vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!