Foto: DELFI.lt
2011.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta nākamajā posmā pirmdien kā pēdējās iekļuva Gruzijas un Somijas valstsvienība, kurām vietas nākamajā posmā nodrošināja citu komandu uzvaras.

"Eurobasket 2011" priekšsacīkšu pēdējā spēlē D grupā Gruzijai bija jācer uz Ukrainas uzvaru pār Beļģiju, un to ukraiņi arī paveica – 74:61 (13:16, 30:10, 13:13, 18:22).


Ukrainas labā Oleksijs Pečerovs guva 15 punktus, bet Vjačeslavs Kravcovs guva 11 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Beļģiem 17 punktus guva Sems van Rosoms.

Pirms tam vietu nākamajā kārtā jau bija nodrošinājušas Krievija un Slovēnija, bet D grupas noslēguma kopvērtējumā Gruzijai, Ukrainai un Bulgārijai izrādījās pa divām uzvarām. Ņemot vērā savstarpējās spēles, trešo vietu un ceļazīmi uz nākamo kārtu ieguva Gruzija.

Līdzīgā veidā pie vietas otrajā posmā tika Somija, kas augustā vēl cīnījās papildus kvalifikācijas turnīrā, lai nokļūtu Lietuvā. C grupas pēdējā mačā Maķedonija ar 75:63 (16:17, 19:21, 18:9, 22:16) pārspēja Bosniju un Hercegovinu, atstājot ārpus otrā posma Horvātiju un arī bosniešus.

Maķedonijai 22 punktus guva Bo Makalebs, bet Pewro Antičs guva 15 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. Zaudētājiem 15 punktus guva Nihads Dedovičs.

C grupas noslēgumā Maķedonijai un Grieķijai bija pa četrām uzvarām, bet Somijai, Horvātijai un Bosnijai un Hercegovinai pa trīs uzvarām. Līdzīgi kā D grupā, arī šeit palīgā tika ņemti papildus nosacījumi, kuros labāki rādītāji bija Gruzijai, kas turpinās cīņas par medaļām. Vēl ārpus otrā posma palika Melnkalne, kura ierindojās sestajā vietā A grupā.

Pēc svētdien piedzīvotā sāpīgā zaudējuma bez lielām problēmām ar uzvaru pirmo posmu pabeidza Lietuva, kas A grupas pēdējā mačā ar 98:69 (28:16, 13:19, 27:15, 30:19) sagrāva Portugāli.

Lietuviešiem pa 14 punktiem guva Martins Počus un Šarūns Jasikevičs, 13 punktus – Rimants Kaukēns, bet 12 punktus – Sims Jasaitis. Portugāles rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Karlušs Andrade, bet 14 punktus guva Antonio Tavarešs.

Līdz ar to ir zināms, ka nākamajā posmā E grupā spēlēs Lietuva, Spānija, Turcija, Serbija, Francija un Vācija. Savukārt F grupā spēlēs Krievija, Slovēnija, Gruzija, Maķedonija, Grieķija un Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!