Foto: F64
Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš trešdien gāja bojā aviokatastrofā Jaroslavļas apgabalā, avarējot lidmašīnai "YAK 42", liecina Krievijas Ārkārtas situācijas ministrijas saraksts par pasažieriem, kuri atradās lidmašīnā.

Saraksts liecina, ka lidmašīnā atradās kopumā 45 cilvēki – astoņi apkalpes locekļi un 37 pasažieri. Krievijas varas iestādes iepriekš apliecināja, ka katastrofā izdzīvojuši tikai divi cilvēki – Krievijas hokejists Aleksandrs Gaļimovs un bortinženieris Aleksandrs Sizovs. Ministrijas publiskotais saraksts liecina, ka Skrastiņš bijis lidmašīnā, tādējādi viņa bojāeja uzskatāma par apstiprinātu.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) portālam "Delfi" apliecināja, ka Ārlietu ministrija informējusi LHF par Skrastiņa bojāeju.

Jau ziņots, ka trešdien Tunošnas lidostā avarējusi lidmašīna JAK-42, kurā lidoja Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz KHL pirmo spēli Minskā.

Krievijas masu mediji informē, ka katastrofā gājuši bojā 43 no 45 lidmašīnas pasažieriem un apkalpes. Dažas stundas pēc katastrofas bija atrastas vairāk nekā 30 cilvēku mirstīgās atliekas. Ir zināms, ka katastrofā izdzīvoja 26 gadus vecais komandas hokejists Aleksandrs Gaļimovs un viens bortinženieris.

Krievijas Ārkārtas situācijas ministrijas izplatītajā pasažieru sarakstā esošie Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētāji: Vitālijs Anikejenko, Mihails Balandins, Roberts Dītrihs, Marats Kalimuļins, Karels Rahūneks (kapteinis), Ruslans Salejs, Karlis Skrastiņš, Pāvels Trahanovs, Jurijs Uričevs, Genādijs Čurilovs, Pāvols Demitra, Aleksandrs Gaļimovs, Aleksandrs Kaļaņins, Andrejs Kirjuhins, Ņikita Kļukins, Stefans Livs, Jans Mareks, Sergejs Ostapčuks, Pāvels Snurnicins, Daņils Sobčenko, Ivans Tkačenko, Jozefs Vasičeks, Aleksandrs Vasjunovs, Aleksandrs Vjuhins, Artjoms Jarčuks.

Lidmašīna nogāzusies neilgi pēc pacelšanās divu kilometru attālumā no lidostas un aizdegusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!