Foto: LETA
Latvijas Hokeja federācija (LHF) darīs visu iespējamo, lai palīdzētu ceturtdien aviokatastrofā Krievijā bojāgājušā izcilā Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa ģimenei, savukārt Ārlietu ministrija (ĀM) piektdien sagatavos visus nepieciešamos dokumentus, lai nogādātu dzimtenē hokejista mirstīgās atliekas, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" informēja LHF prezidents Kirovs Lipmans un ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis.

"Federācija darīs visu, lai varētu piedalīties tajā procesā," sacīja Lipmans, pagaidām gan atturoties konkrēti informēt, kādā veidā varētu izpausties federācijas palīdzība Skrastiņa atraitnei un bērniem. Viņš norādīja, ka LHF uzturēs sakarus ar hokejista sievu, kura tuvākajā laikā ieradīsies Rīgā

Tāpat Lipmans pastāstīja, ka federācija plāno runāt ar Kontinentālo hokeja līgu (KHL) par materiālu palīdzību ģimenei un bērniem. Lipmans atzina, ka ir sašutis par to, ka netiek atceltas KHL spēles, bet saprot, ka "dzīve iet uz priekšu".

LHF prezidents solīja, ka Rīgā notiks piemiņas pasākumi bojā gājušajam Skrastiņam un pārējiem "Lokomotiv" hokejistiem. Viņš pastāstīja, ka jau no ceturtdienas vakara līdzjutēji nāk uz federāciju un noliek ziedus. "Tas ir ļoti sāpīgi... Tas ir ļoti sāpīgi... Ir ļoti grūti to visu izturēt..." vairākkārt aizlauztā balsī sacīja Lipmans.

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs ceturtdien telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" informēja, ka Krievija oficiāli informējusi visus piederīgos par notikušo traģēdiju.

Latvijas vēstniecība arī oficiāli informēta par to, ka Krievijas amatpersonas sagaidīs visus bojāgājušo tuviniekus; viņus nogādās arī uz Jaroslavļu. Pašlaik notiek vīzu jautājumu kārtošana

Šīs dienas laikā Latvijas vēstniecība sagatavos visus nepieciešamos dokumentus, lai varētu nogādāt Skrastiņa mirstīgās atliekas Latvijā.

Jau ziņots, ka Latvijas vēstniecības Krievijā saņemtās oficiālās ziņas no kaimiņvalsts varas iestādēm liecina, ka traģiskajā aviokatastrofā Jaroslavļas apgabalā, kurā gāja bojā lielākā daļa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētāju, miruši 43 no 45 pasažieriem un apkalpes locekļiem. Katastrofā izdzīvoja tikai 26 gadus vecais Krievijas hokejists Aleksandrs Gaļimovs un viens bortinženieris.

Trešdien Tunošnas lidostā avarējusi lidmašīna JAK-42, kurā atradusies Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz KHL pirmo spēli Minskā.

Lidmašīna nogāzās neilgi pēc pacelšanās divu kilometru attālumā no lidostas un aizdegusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!