Foto: F64
Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" menedžments jau pēc pirmās KHL sezonas atteicās no tās aviokompānijas pakalpojumiem, kuras lidaparāts ceturtdien nogāzās Jaroslavļas apgabalā, aizraujot mūžībā gandrīz visus Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas spēlētājus, arī Latvijas izcilo hokejistu Kārli Skrastiņu.

Par to ceturtdien intervijā telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" informēja Rīgas "Dinamo" kluba pārstāvis Aigars Kalvītis. ""Dinamo" pievērš uzmanību drošībai no pirmās dienas. Jāteic, ka no kompānijas, kuras lidmašīna avarēja, Rīgas "Dinamo" atteicās jau pēc pirmās sezonas," sacīja kluba amatpersona.

Viņš informēja, ka Rīgas "Dinamo" jau ceturtdien izlidos uz KHL spēli – piektdien "Dinamo" jāspēlē ar "Salavat Julajev" komandu, jo līgas vadība trešdien nolēma, neraugoties uz traģēdiju, čempionātu turpināt. Kalvītis atzina, ka līgas vadībai tas bijis sarežģīts lēmums, taču čempionāts ir tik sarežģīts un plašs pasākums, ka to atcelt būtu bijis pārāk sarežģīti. Tāpat spēļu atcelšana tuvinātu čempionāta noslēgumu "pavasarim, tuvinātu pasaules čempionātam", skaidroja Kalvītis. "Acīmredzot, šie argumenti bija iemesls, lai čempionātu turpinātu. Čempionāts turpināsies, lai cik tas būtu smagi spēlētājiem un komandām," sacīja Kalvītis.

"Šī vēsts ir šokējusi un iedragājusi [Rīgas "Dinamo"] spēlētāju morālo stāju. Bet dzīve turpinās un tam ir jātiek pāri," sacīja Kalvītis, norādot, ka kluba vadība un līdzjutēji ceturtdien pavadīs Latvijas komandas spēlētājus, lai sniegtu atbalstu.

Jau ziņots, ka Latvijas vēstniecības Krievijā saņemtās oficiālās ziņas no kaimiņvalsts varas iestādēm liecina, ka traģiskajā aviokatastrofā Jaroslavļas apgabalā, kurā gāja bojā lielākā daļa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētāju, tostarp Latvijas izcilais hokejists Skrastiņš, miruši 43 no 45 pasažieriem un apkalpes locekļiem. Katastrofā izdzīvoja tikai 26 gadus vecais Krievijas hokejists Aleksandrs Gaļimovs un viens bortinženieris.

Trešdien Tunošnas lidostā avarējusi lidmašīna JAK-42, kurā atradusies Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz KHL pirmo spēli Minskā.

Lidmašīna nogāzās neilgi pēc pacelšanās divu kilometru attālumā no lidostas un aizdegusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!