Foto: F64
Latvijas sportisti Sandris Šika un Deniss Čerkovskis piektdien nekvalificējās pasaules čempionāta modernajā pieccīņā finālsacensībām.

Abi Latvijas sportisti startēja vienā pusfināla grupā, Šikam ieņemot 15.vietu, bet Čerkovskim paliekot 18.pozīcijā, tomēr svētdien paredzētajās finālsacensībās iekļuva pa 12 spēcīgākajiem katras grupas sportistiem.

Šika izcīnīja piekto vietu paukošanā savā grupā, sasniedza 27.rezultātu peldēšanā, bet skriešanas un šaušanas apvienotajā disciplīnā uzrādīja 18.rezultātu.

Savukārt Čerkovskis paukošanā sasniedza 14.rezultātu, peldēšanā uzrādīja 24.laiku, bet skriešanas un šaušanas disciplīnā bija devītais ātrākais, bet tas neļāva sasniegt finālsacensības.

Kā ziņots, ceturtdien finālsacensībām kvalificējās Latvijas sportiste Jeļena Rubļevska, kura savā pusfināla grupā ar 4100 punktiem izcīnīja 13.vietu.

Sieviešu konkurencē finālā, kas notiks sestdien, iekļuva katras grupas 18 labākās sportistes.

Jau vēstīts, ka Rubļevska, jūlijā izcīnot sesto vietu Eiropas čempionātā, izcīnīja tiesības startēt 2012.gada olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, pasaules čempionātam sākotnēji bija plānots risināties Kairā, bet Ēģipte gada pirmajā pusē atteicās no sacensību rīkošanas nestabilās politiskās situācijas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!