Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jau pavisam drīz, 24. septembrī, sāksies Latvijas autorallija čempionāta noslēdzošais posms "Rallijs Latvija", kurā norisināsies izšķirošās cīņas par vietu sadalījumu ne vien Latvijas čempionāta, bet arī Baltijas rallija čempionāta un NEZ ieskaitēs.

2011. gada čempionu titulu N4 klasē jau izcīnījis Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu, taču cīņa par atlikušajām vietām čempionāta kopvērtējumā joprojām ir aktuāla. Otrajā vietā šobrīd atrodas Māra Neikšāna pilotētā ekipāža, tomēr matemātiskas iespējas pakāpties uz šo pozīciju pastāv arī Aivim Eglem vai Jānim Vorobjovam, savukārt par trešo vietu vēl var pacīnīties Jāņa Dūča / Gunta Kampes ekipāža.

"Lai arī Jānis Vorobjovs šosezon ir bijis ātrāks par mums, mēs noteikti brauksim ar pilnu atdevi un bez cīņas trešo vietu neatdosim. Nedaudz biedē ātrumposmi ar asfalta segumu, savukārt ātrumposmi Tukuma pusē noteikti būs mana stiprā puse, jo šos ceļus labi pārzinu," stāsta Aivis Egle.

Arī A+ ieskaitē 2011. gada čempions jau ir noskaidrots – tas ir igaunis Georgs Gross, bet otro pozīciju nodrošinājis Mārtiņš Svilis, tādēļ šajā klasē cīņa vēl iespējama vien par trešo vietu.

2WD klases kopvērtējuma līderpozīcijā šobrīd atrodas Vitauta Baranauska / Mindauga Čepuļa ekipāža no Lietuvas, savukārt visaugstāk no Latvijas sportistiem atrodas Ralfa Sirmača ekipāža, kurai vēl ir iespējas cīnīties par otro vietu čempionāta ieskaitē.

Arī cīņa par Baltijas rallija čempionāta kopvērtējumu tiks atrisināta "Rallijs Latvija" laikā. Šobrīd čempionāta līderis ir lietuvietis Vitauts Šveds, taču par pirmā trijnieka vietām cīnās arī latvietis Jānis Vorobjovs un igaunis Rauls Jēts. Arī NEZ 4WD ieskaitē līderis ir Šveds, savukārt NEZ 2WD ieskaitē par pirmo vietu cīnās Vitauts Baranausks.

"Rallijs Latvija" nakts ātrumposmā sportistiem būs iespēja cīnīties par "Neste" simpātiju balvu, savukārt Jūrmalas ātrumposmā specbalvu piešķirs "Jūrmalas pilsētas dome". Arī šogad "Rallijs Latvija" laikā tiks izcīnīts ceļojošais Aleksandra Karamiševa kauss, kuru piešķirs tai Latvijas ekipāžai, kas visātrāk veiks 2011. gada sezonas pēdējo grunts ātrumposmu.

"Rallijs Latvija" laikā norisināsies arī Latvijas rallijsprinta čempionāta priekšpēdējais posms, kura laikā tiks dalītas balvas 1600, 1600+, 4WD, 4WD+, Road, 2WD Open un 4WD Open klasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!