Foto: Publicitātes foto
Latvijas riteņbraukšana ir kļuvusi par vienu komandu bagātāka - sadarbībā ar vienu no visu laiku labākajiem Latvijas riteņbraucējiem Arvi Piziku ir izveidota pirmā Baltijas velokrosa komanda DPA, kas šosezon Latviju un Lietuvu pārstāvēs augstākā ranga sacensībās – Pasaules kausa izcīņas posmos, populārākajos velokrosa seriālos, Eiropas un pasaules čempionātos.

IT kompānijas DPA un Arvja Pizika sadarbības mērķi ir tālejoši un komandas izveidošana ir viens no pirmajiem soļiem šī projekta ietvaros. "Viens no galvenajiem uzdevumiem ir radīt sistēmu un priekšnoteikumus šī riteņbraukšanas veida attīstīšanai Latvijā," runājot par nākotnes nodomiem atzīst Arvis Piziks un piebilst: "Mūsu plāni ir saistīti ne tikai ar profesionālo sportu jeb komandu un riteņbraucējiem, kas startētu augstākā ranga Eiropas un pasaules sacensībās, bet arī ar velokrosa ievešanu tautas jeb masu sporta apritē."

"Velokrosa komanda ir lieliska iespēja jaunajiem un perspektīvajiem sportistiem sevi izmēģināt vēl vienā velosporta veidā un, kas zina, varbūt tieši šī disciplīna būs tā, kur viņi vislabāk varēs realizēt savas dotības un talantus. Es novēlu, lai DPA velokrosa komanda turpinātu Latvijas riteņbraukšanas izcilības vēsturi," saka Ģirts Rorbaks, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents.

"Sportam un biznesam ir kopīga daba, kopīgs raksturs. Tas ir iemesls, kāpēc bizness ar sportu visā pasaulē arvien ciešāk iet roku rokā, un tas ir iemesls, kāpēc DPA nolēma atbalstīt Baltijas valstu velokrosa iniciatīvu. Latvijas riteņbraukšanai ir senas un panākumiem bagātas tradīcijas, kuru kaldināšanā ir piedalījies arī Arvis Piziks. Velokrosa komandas izveide dos iespēju labākajiem riteņbraucējiem pierādīt sevi komandas darbā un izvērsties profesionālā sporta apritē. Kā arī, ne mazāk būtiski, skatītājiem un velo sporta līdzjutējiem tiks piedāvāts jauns, interesants un azartisks sporta veids, ko popularizēsim arī kā aktīvās atpūtas veidu ikvienam," skaidro Juris Vilders, DPA valdes loceklis.

A.Piziks uzskata, ka Latvijas velokrosam ir labi priekšnoteikumi un iespējas attīstīties abos virzienos. Profesionālajā, jo Latvijas velosportam ir laika gaitā nostiprinātas tradīcijas, kur netrūkst sportistu panākumu starptautiskajā arēnā, un līdz ar to ir iespēja, ka arī velokrosā kādā brīdī var izaugt un sevi apliecināt kāds Eiropas un pasaules līmeņa sportists. Savukārt tas, ka kalnu divriteņu jeb MTB pasākumos Latvijā piedalās daudzi tūkstoši velomīļu, ļauj ar perspektīvu lūkoties arī velokrosa sacensību seriālu, plaša interesentu un dalībnieku loka izveidē.

Velokross nebūt nav jauns riteņbraukšanas veids, un tam ir desmitiem gadu vecas tradīcijas. Apgriezienus popularitātes un prestiža ziņā tas ir uzņēmis pēdējā desmitgadē. It īpaši riteņbraukšanas zemēs Nīderlandē un Beļģijā, kas nav nekāds pārsteigums. Proti, izņemot tādus pasaulslavenus daudzdienu velobraucienus kā "Tour de France", "Giro d'Itali", "Vuelta a'Espana", lielākā daļa prestižāko un vecāko viendienas velosacīkšu notiek šajās valstīs. Arī velokrosā. Turklāt, neraugoties uz nelielo iedzīvotāju skaitu, televīzijas skatītāju auditorija velokrosa sacensību tiešraides laikā ir iespaidīga (1 300 000), bet klātienē sacīkstēs mēdz noraudzīties līdz pat 25 000 līdzjutēju.

DPA velokrosa komandas sastāvs (sportistu CV pielikumā) :

Lelde Ardava (Latvija)
Madara Fūrmane (Latvija)
Matīss Preimanis (Latvija)
Ernests Benhens - Bēkens (Latvija)
Laura Braziulytė (Lietuva)
Martynas Bliakevičius (Lietuva)

Pirmās pasaules kausa velokrosa posma sacīkstes, kurās piedalīsies DPA velokrosa komanda, notiks 23.oktobrī Čehijā. Pielikumā sacensību grafiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!