Pasaules rekordu arī 200 metru sprintā XXIX Pekinas olimpiskajās spēlēs trešdien, 20.augustā, laboja Jamaikas vieglatlēts Useins Bolts, kurš pagājušo sestdien laboja pasaules rekordu 100 metru sprintā.

Pasaules rekords 200 metros tiek labots pēc 12 gadu pārtraukuma, bet Bolts ir pirmais sportists vieglatlētikas vēsturē, kurš olimpiskajās spēlēs labo pasaules rekordu abās sprinta distancēs. Tāpat Bolts ir pirmais vieglatlēts kopš 1984.gada, kurš Olimpiskajās spēlēs uzvar abos sprintos - toreiz to paveica leģendārais Karls Lūiss.

Leģendārā ASV sportista Maikla Džonsona rekordu, kuru viņš uzstādīja Atlantas olimpiskajās spēlēs, Bolts pārspēja par 0,02 sekundēm. Iepriekšējais rekords bija 19.32 sek., bet tagadējais rekords ir 19.30 sek.

Sākotnēji otro vietu un pirmo godalgu Pekinā izcīnīja Nīderlandei piederošo Antiļu salas pārstāvis Čurandijs Martina, bet trešo vietu izcīnīja Šons Kroufords no ASV. Martina no uzvarētāja atpalika par 0,52 sekundēm (!!!), bet Kroufords medaļu izcīnīja, jo tika anulēts tautieša Vollesa Pīrsona rezultāts. Pīrsons finišu sasniedza trešajā vietā, tomēr par savas skrejceļa līnijas pārkāpšanu tika diskvalificēts. Krouforda rezultāts bija 19,96 sekundes.

Tomēr vēlāk rezultāti atkal tika mainīti. Pēc ASV komandas protesta diskvalificēts tika arī Martina, līdz ar to pie sudraba tika Kroufords, bet bronza tika piektajā pozīcijā finišejušajam amerikānim Volteram Diksam.

Jāpiebilst, ka jauns pasaules rekords ir lieliska dāvana Boltam gaidāmajā dzimšanas dienā, kas būs rīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!