Latvijas izlases basketbolistes pārbaudes turnīrā Ķīnā otrdien cīņā par 3. vietu tiksies ar mājiniecēm Ķīnas valstsvienības spēlētājām, informē turnīra organizatori.
Haininā notiekošajā Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) rīkotajā Dimanta bumbas turnīrā Latvijas ieņemtā vieta grupu turnīrā un nākamās pretinieces noskaidrojās pirmdien pēc ASV un Krievijas izlašu spēles.

Tā kā ASV izlase Eiropas čempiones no Krievijas uzvarēja ar 93:58, Latvija B grupā palika otrajā vietā. ASV izlasei bija divas uzvaras divās spēlēs, Latvijai - viena uzvara un viens zaudējums, bet Krievijas basketbolistēm - divi zaudējumi. Jau ziņots, ka Latvija Haininā ar 75:69 uzvarēja Krieviju, bet ar 74:84 zaudēja ASV.

A grupā pirmo vietu ieņēma Austrālijas izlase, kas pirmdien ar 112:43 sagrāva Mali. Austrālija ar divām uzvarām ieņēma pirmo vietu grupā un otrdien cīņā par 1. vietu tiksies ar ASV basketbolistēm.

Par trešo vietu cīnīsies Latvijas un Ķīnas izlases. Spēles sākums plkst.11:00 pēc Latvijas laika. Pirms tam notiks arī spēle par 5. vietu starp Krieviju un Mali.

Pēc dalības Dimanta bumbas turnīrā Latvijas basketbolistes dosies uz Pekinu un trešdien apmetīsies olimpiskajā ciematā.

Pirmās pretinieces olimpisko spēļu turnīrā Latvijas basketbolistēm 9.augustā būs Eiropas čempiones Krievijas izlases spēlētājas, bet turpmāk gaidīs spēles ar Baltkrieviju (11.augustā), Brazīliju (13.augustā), pasaules čempionvienību Austrāliju (15.augustā) un Dienvidkoreju (17.augustā). Ceturtdaļfināli risināsies 19.augustā, pusfināli - 21.augustā, savukārt finālspēles par medaļām paredzētas 23.augustā. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, grupā jāizcīna vismaz 4. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!