Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš atzīst, ka viens no izlases zaudējuma iemesliem Krievijas valstsvienībai ir tas, kas komandas līderes neizturēja pirmās spēles slogu un pārdega.

imageFoto galerija

"Izlases līderes pārdega. Ja Anete šodien iemet septiņus punktus, bet viņas norma ir pie 20.. Pirmā spēle olimpiādē, tas atstāj zināmas sekas.. Mēs izdarīsim secinājums, mums viss vēl priekšā," žurnālistiem pēc spēles sacīja Zvirgdiņš.

Arī tradicionālā komandas līdere Anete Jēkabsone žurnālistiem atzina, ka pirmajā spēlē viņai nav izdevies tieši spēles sākums. "Veicu vairākus sasteigtus metienus. Vajadzēja atmest partnerēm.. Arī neatceros, kad es tā esmu metusi soda metienus," sacīja sportiste.

Pēc viņas teiktā, šodien Krievijas izlase, tāpat kā nesenajā pārbaudes spēlē, kad Latvija uzvarēja, "bija ņemama". "Viņas mūs vairāk respektēja un arī šodien vajadzēja uzvarēt. Viņas bija ņemamas," atzina Jēkabsone. Šoreiz gan Krievijas izlases bijusi krietni nopietnāk noskaņojusies mačam.

Savukārt Gunta Baško pastāstīja, ka komandas pirmspēles trenera uzstādījums bijis cīnīties. "Cīnīties par katru bumbu. Mēs esam atbraukušas olimpiādē aizstāvēt Latvijas godu," viņa teica.

Tāpat Baško sacīja, ka lūzuma punkts bijis tieši ceturtajā ceturtdaļā. "Man šķiet, ka mēs trešajā ceturtdaļā aktīvāk paņēmām, taču ceturtajā viņām iekrita un arī mums bija stulbas kļūdas," sacīja sportiste.

Savukārt Liene Jansone sacīja, ka komanda ir apņēmības pilna parādīt labu spēli nākamajā mačā . "Mums nākamajā spēlē viss sāksies no jauna. Mēs cīnīsimies," viņa teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!