Krievijas sieviešu basketbola kluba Maskavas CSKA galvenais treneris, latviešu speciālists Gundars Vētra par Latvijas izlases zaudējuma galveno iemeslu uzskata spēlētāju nervozitāti spēles pirmajās minūtēs un zemo precizitāti no soda metienu līnijas visas pirmās ceturtdaļas garumā.

Atgādinām, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien Pekinas Olimpiādes pirmajā spēlē sīvā cīņā ar 57:62 zaudēja Krievijai, kuras sastāvā ir daudzas Vētras trenētās spēlētājas.

„Spēles pirmo ceturtdaļu abas komandas sāka ļoti nervozi," atzina Vētra. „Tas tikai norāda uz to, ka mači olimpiskajās spēlēs krasi atšķiras no spēlēm citos turnīros."

Treneris arī atzina, ka spēles pirmajā ceturtdaļā vairākās epizodēs veiksme uzsmaidīja pretiniecēm.

„Savukārt spēles otrajā un trešajā ceturtdaļā Latvijas basketbolistes parādīja ļoti labu sniegumu," turpina treneris. „Mūsu spēlētājas izspēlēja vairākas veiksmīgas kombinācijas uzbrukumā, kā arī ļoti veiksmīgi izmantoja aizsardzības sistēmas „cilvēks cilvēku" un „zonas presingu", kā pārvarēšana Krievijas komandai sagādāja nopietnas problēmas".

Spēles pēdējo ceturtdaļu Latvijas komanda iesāka ar plus 7, tomēr iegūto pārsvaru nespēja nosargāt: „Mača pēdējo ceturtdaļu Latvijas komanda vienkārši izgāza," uzskata treneris. „Iespējams pie vainas bija spēlētāju nogurums vai arī neticība saviem spēkiem, neticība tam, ka Krievija ir ņemama komanda. Ceturtajā ceturtdaļā varēja redzēt arī to, ka Latvijas komandai pietrūkst augsta līmeņa spēļu pieredze, kas ir Krievijas komandai. Latvijas pretinieces to prata izmantot un mača galotnē savācās un izmantojot savu potenciālu izcīnīja uzvaru."

Treneris arī atklāja, ka basketbola spēlē ļoti svarīgas ir ceturtās ceturtdaļas pēdējās piecas līdz trīs minūtes. „Spēles galotnē varēja redzēt, ka spēlētājas ne vienmēr pildīja trenera norādījumus. Zvirgzdiņš izdarīja visu, lai komanda varētu cīnīties par uzvaru, tomēr, manuprāt, laukumā tas realizēts netika. Varēja redzēt, ka Zvirgzdiņš ir ieguldījis lielu darbu komandas spēlē."

Vērtējot spēlētāju parādīto sniegumu Vētra izteicās, ka vakar salīdzinoši neveiksmīgu spēli aizvadīja Anete Jēkabsone - Žogota, kas nerealizēja metienus, kurus parasti realizē, bet pārsteidza Liene Jansone, kura trāpīja metienus, kurus viņa ne vienmēr trāpa.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Krievijas basketbola komandas rindās spēlē arī Vētras trenētā kluba „CSKA" basketbolistes Marija Stepanova, Ilona Korstina, Jekaterina Ļisina un Rebeka Hemona. „Stepanova vakar parādīja ne to labāko sniegumu, viņa nav tāda līmeņa spēlētāja, kādu varēja redzēt vakar, tāpat arī Hemona. Ja treneris ņem spēlētājas komandā, tad viņam ir jāzina viņu stiprās puses un jāizmanto tās, bet Krievijas treneris to nedarīja, man ir žēl skatīties, kā talantīgas spēlētājas tiek izmantotas nepareizi."

„Turpinot runāt par Latvijas komandu - viņas spēlēja to pašu spēli, kādu spēlēja pirms Olimpiādes," uzskata Vētra. „Man nākas arī atzīt, ka Latvijas komandas spēlētāju klase nav tik augsta kā Krievijas basketbolistēm, izņēmums ir Jēkabsone - Žogota, kā arī Liene Jansone, kas vakar aizvadīja ļoti labu spēli. Kopumā Krievijas komandas spēlētāju klase ir augstāka nekā Latvijas," ar nožēlu piebilst Vētra.

Prognozējot Krievijas komandas izredzes XXIX vasaras olimpiskajās spēlēs Vētra izteicās, ka tikai uzlabojot spēli aizsardzībā un uzbrukumā Krievija var cerēt uz ceturtdaļfinālu vai pat bronzas medaļām, bet ja tas netiks izdarīts, tad Krievijas komandai klāsies ļoti grūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!