Zaudējumu arī otrajā spēlē XXIX Vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā pirmdien piedzīvoja Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas ar 57:79 piekāpās Baltkrievijai.

imageFoto galerija

Latvijas labā 19 punktus guva Gunta Baško, 16 punktus - Liene Jansone, bet 12 punktus - komandas kapteine Anete Jēkabsone-Žogota. Rezultatīvākā spēlētāja uzvarētāju rindās bija Jeļena Luščenko, kuras kontā 22 punkti, bet Tatjanai Trojnai - 15 punkti.

Spēli ar nelielu izrāvienu sāka Latvijas meitenes, kad pēc Guntas Baško un Ievas Kubliņas punktiem izvirzījās vadībā ar 11:4. Turpinājuma baltkrievietes ātri atspēlējās un spēja pat izvirzīties vadībā, noslēdzot pirmo ceturtdaļu savā labā ar 21:20.

Otrā ceturtdaļa turpinājās līdzīgi, bet pašas ceturtdaļas beigas nedaudz veiksmīgāk nospēlēja Baltkrievijas valstsvienība, noslēdzot pirmo puslaiku savā labā ar 40:35.

Otrā puslaika sākums latvietēm izrādījās pagalam neveiksmīgs. Aināra Zvirgzdiņa vadītās meitenes pieļāva vairākas kļūdas, un metienu precizitāte bija ļoti zema, kamēr baltkrievietes pēc nospēlētām piecām minūtēm jau bija iekrājušas 18 punktu pārsvaru. Par laimi, ceturtdaļas beigās latvietēm izdevās veikt nelielu izrāvienu, līdz ar to samazinot rezultāta starpību, bet tik un tā trešo ceturtdaļu noslēdzot nelabvēlīgi - 49:60.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Jēkabsone-Žogota ar precīzu tālmetienu panāk 52:60, dodot Latvijai kaut kādu cerību stariņu, tomēr tad atkal vairākas pieļautās kļūdas ļāva baltkrievietēm atgūt drošu vadību. Arī turpinājumā latvietes meta ar zemu prrecizitāti un pieļāva vairākas kļūdas, baltkrievietes turpināja atrauties un Latvijas piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 57:79.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē Latvija ar 57:62 zaudēja Krievijai, bet Baltkrievija ar 64:83 zaudēja pasaules čempionēm Austrālijas basketbolistēm.

Ar baltkrievietēm Latvijas basketbolistes tikās pērn Eiropas čempionāta finālturnīrā cīņā par bronzas medaļām. Toreiz latvietes, mokoties ar daudzām traumām, piedzīvoja zaudējumu ar 63:72. Vēlreiz Latvijas izlase ar baltkrievietēm tikās maijā ‘'Arēnā Rīga'', kad aizvadīja divas pārbaudes spēles gatavojoties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Pirmajā spēlē Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 66:71, bet otrajā spēlē revanšējās ar 71:70.

Pekinas olimpiskajās spēlēs priekšsacīkstēs Latvija vēl tiksies ar Brazīliju (13.augustā 9:30), Austrāliju (15.augustā 6:15) un Dienvidkoreju (17.augustā 9:30). Lai iekļūtu olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, savā apakšgrupā jāierindojas vismaz ceturtajā vietā.

Latvijas izlases sastāvs: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!