Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš pēc otrā zaudējuma Pekinas Olimpiskajās spēlēs atzīst, ka neveiksmīgi nospēlējušas augumā garās spēlētājas, kā arī viņam par lielu brīnumu otro spēli pēc kārtas tradicionālā komandas līdere Anete Jēkabsone.

imageFoto galerija

Treneris žurnālistiem sacīja, ka vēl viens zaudējuma iemesls ir nepietiekami kvalitatīvās maiņas.

"Man ir liels brīnums. Bažas pirms spēles bija. Viņa pašlaik jūtas nedroši. Tas iespaido arī pārējās spēlētājas. Nezinu, kādi iemesli. To jautājiet viņai. Jēkabsone ir līdere, viņai jānes rezultāti. Mēs pirmo reizi piedalāmies olimpiskajās spēlēs. Tas spiediens un vēlme parādīt sevi tik augstu, ka viņa varbūt, es negribu teikt šos vārdus, bet meitene sadeg, uztraucas," runājot par Jēkabsones spēli sacīja treneris.

Viņš klāstīja, ka ļoti neveiksmīgi nospēlējušas augumā garās spēlētājas. "Ļoti neveiksmīgi nospēlēja centri. Mēs zinājām, ka būs spiediens, mēs izstrādājām sistēmas, varbūt sagurums, varbūt kaut kas cits. Pilnīgi brīvi ļāvām viņām pirmajā puslaikā iespēlēties un tad jau ķēdes reakcija, sekoja zaudējums," turpināja Zvirgzdiņš.

Treneris sūkstījās par nelielajiem izlases spēlētāju resursiem un salīdzinoši vājākajām rezervistēm. ".. tie spēlētāju resursi. Nu, nav mums tie resursi. Mēs nevaram nomainīt. Anete [Jēkabsone] vai Gunta [Baško] noiet, mums nav ko nomainīt," sacīja vienības vadītājs.

"Mēs, treneri, vērsām uzmanību, ka šī komanda ļoti ātri un pārliecinoši met. Neizdevās ne nosegt apakšu, ne perimetru. ..tādi mēs esam," informēja Zvirgzdiņš.

Ieva Tāre pēc spēles sacīja, ka komandai pietrūka psiholoģiskās pārliecības. "Es domāju, ka pietrūka pārliecība. Uzskatu, ka psiholoģiskais spektrs, neaizgāja spēle un viņām izdevās spēli salauzt. Mēs centāmies visu darīt, neiekrita metieni, nepaveicās," sacīja Tāre.

Sportiste atzina, ka pēc smagās rokas traumas cenšas atgūt labāko formu. Jautāta, kāda ir pašsajūta, viņa teica: "Mazliet ir. Nav tā, ka [roka] vesela, bet ir daudz labāk.. Es cenšos tikt atpakaļ formā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!