Es biju pārliecināts, ka mača pēdējās sekundēs spēlei jāiet tieši caur Aneti, pēc dramatiskās uzvaras spēlē ar Brazīliju masu medjiem atklāja Latvijas sieviešu basketbola komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

imageFoto galerija

"Viņai tika dots uzdevums, kuru viņa veiksmīgi arī izpildīja," turpina Zvirgzdiņš.

Atgādinam, ka uzvaru 79:78 Latvijas komandai nodrošināja komandas kapteines Anetes Jēkabsones - Žogotas metiens 2,6 sekundes līdz spēles beigām.

Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone - Žogota bumbu saņēma ļoti tālu no groza un līdz mača beigām bija atlikušas septiņas sekundes. Sportiste masu medijos atzina to, ka labāk būtu bijis, ja metiens iekristu līdz ar spēles beigu signālu, jo tad viss būtu skaidrs. Basketboliste arī atzina, ka Brazīlijas komanda spēles laikā ļoti bieži simulēja pārkāpumus, tādējādi cenšoties iegūt tiesnešu labvēlību, un šis faktors bija visbīstamākais pēdējās 2,6 sekundēs, laikā, kad bumba bija Brazīlijas komandai.Savukārt Brazīlijas komandas spēlētāja Adraiana Pintu atzina, ka Latvijas komanda aizvadīja teicamu spēli.

"Viņas ļoti veiksmīgi nospēlēja mača galotne," atzina Pintu. "Mēs pieļāvām pārāk daudz kļūdu aizsardzībā, kas noveda pie tā, ka Latvijas spēlētājas guva vairākus vieglus punktus gan no tālās distances, gan groza apakšas."

"Šī spēle bija uz dzīvību un nāvi," atzina Brazīlijas komandas galvenais treneris Paolo Kamposs. "Spēle bija ļoti interesanta un augstas kvalitātes, bet man labāk patiktu, ja mēs uzvarētu. Šobrīd man ir divējādas emocijas, bet es esmu lepns par savu komandu."

"Neskatoties uz zaudējumu mēs saglabājam optimismu," turpina Brazīlijas komandas treneri. "Mūs gaida divas lieliskas spēles ar Krieviju un Baltkrieviju, kuras būs ļoti smagas, bet mēs centīsimies uzvarēt un tikt ceturtdaļfinālā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!