Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta astotajā posmā - Eiropas "Grand Prix" - svētdien uzvaru svinēja divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso ("Ferrari") no Spānijas.

Alonso pie uzvaras tika par spīti tam, ka sacīkstes sāka no necilās 11.starta pozīcijas.

Tāpat Alonso kā pirmais braucējs šajā sezonā uzvarējis divos posmos. Pirms tam viņš martā uzvarēja Malaizijas "Grand Prix" sacensībās.

Pēc izcīnītās uzvaras Alonso kļuvis par jauno kopvērtējuma līderi.

Nodemonstrējot lielisku sniegumu sacīkšu pēdējos apļos, otrajā vietā finišēja soms Kimi Raikonens ("Lotus"), bet trešais bija septiņkārtējais pasaules čempions vācietis Mihaels Šūmahers ("Mercedes GP"), kurš tādējādi pirmos reizi kopš atgriešanās F-1 izcīnījis vietu uz goda pjedestāla.
Ceturtajā vietā ierindojās "Red Bull" komandas austrāliešu pilots Marks Vēbers, piektais bija vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), bet sestajā vietā finišēja otrs "Force India" komandas braucējs brits Pols di Resta.

Tikmēr tehnisku problēmu dēļ izstājās divkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, kurš sestdien bija ātrākais kvalifikācijā, bet līdzšinējais kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons ("McLaren-Mercedes") no Lielbritānijas pēc sadursmes ar venecuēlieti Pastoru Maldonado ("Williams") izstājās vien apli pirms finiša.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis tagad ar 111 punktiem ir Alonso, bet uz otro vietu ar 91 punktu pakāpies Vēbers. Hamiltons ar 88 punktiem atkritis uz trešo pozīciju, bet trīs punktus viņam zaudē Fetels. Piektajā vietā ar 75 punktiem atrodas "Mercedes GP" vienības vācu pilots Niko Rosbergs, kurš šoreiz ieņēma septīto vietu.
Konstruktoru kausā līderpozīciju ar 176 punktiem ieņem "Red Bull" vienība, kurai 39 punktus zaudē "McLaren-Mercedes". Savukārt 126 punktus iekrājusi "Lotus".

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!