Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Itālijas posmā svētdien uzvaru izcīnīja Lielbritānijas sportists Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" komandas.

Hamiltons, kurš sacensības sāka no pirmās pozīcijas, finišā par 5,8 sekundēm apsteidza Serhio Peresu no "Sauber" vienības. Tikmēr labāko trijnieku noslēdza čempionāta līderis Fernando Alonso no "Ferarri".

Ceturtajā vietā ierindojās Alonso komandas biedrs Felipe Masa, bet aiz viņa bija Kimi Raikonens ("Lotus"), Mihaels Šūmahers ("Mercedes GP") un Niko Rosbergs ("Mercedes GP").

Vēl punktos iebrauca Pols di Resta ("Force India"), Kamui Kobajaši ("Sauber") un Bruno Senna ("Wiliams").

Sešus apļus pirms finiša motora defekta dēļ spiests izstāties bija aizvadītās sezonas čempions Sebastjans Fetels no "Red Bull", bet divus apļus pirms finiša tehniskas problēmas bija arī Fetela komandas biedram Markam Vēberam. Vēl no favorītiem finišu nesasniedza Džensoms Batons.

Līdz ar to čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderis joprojām ir Alonso, Hamiltons ar 142 punktiem ir otrajā vietā, bet trešais ir Raikonens (141). Fetels ar 140 punktiem noslīdēja uz ceturto pozīciju, bet labāko piecinieku noslēdz Vēbers (132).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!