Spēcīgu kritiku Luisam Hamiltonam par sadursmes izraisīšanu Singapūras "Grand Prix" veltījis "Ferrari" pilots Felipe Masa. Brazīlietis ir pārliecināts, ka pēdējā laikā Hamiltons pilnīgi nedomā ar prātu.

Jau sestdien Masa kritizēja Hamiltonu par to, ka brits viņam gandrīz iztraucējis pārvarēt pirmo kvalifikācijas kārtu. Svētdienas sacīkstē "McLaren" pilots centās apdzīt Masu drīz pēc pirmajiem pitstopiem, taču izraisīja sadursmi, kā rezultātā "Ferrari" formulai tika pārdurta riepa, bet pats Hamiltons salauza priekšējo antispārnu.

"Jau dienu iepriekš teicu, ka viņš nedomā ar galvu," savu sašutumu pēc sacīkstes neslēpa Masa. "Šādus izgājienus no viņa var sagaidīt pat kvalifikācijā. Tad iedomājieties, ko viņš spējīgs izdarīt sacensību laikā! Šeit varēja notiks liela avārija… Turklāt viņš par šādu rīcību tiek sodīts, taču vienalga neko nesaprot."

Hamiltons finišā tomēr spēja pacelties līdz piektajai vietai, bet viņa "upuris" netika augstāk par devīto pozīciju. Masa uzskata, ka Hamiltonam piešķirtais "drive-through" sods (izbraukšana cauri boksu celiņam) bija pilnīgi pelnīts.

"Ir svarīgi, ka FIA viņu nemitīgi pieskata un regulāri par pārkāpumiem soda, jo pats viņš to visu nespēj aptvert," kritiku 2008. gada F1 čempiona virzienā noslēdza Masa.

Felipes Masas intervija BBC:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!