Nikijs Lauda uzskata, ka Mihaels Šūmahers nespēt gūt panākumus savā 'otrajā' F1 karjerā un ja vācietis būtu godīgs pret sevi un citiem, viņš šīs sezonas beigās kārtu ķiveri vadzī.

Pats Lauda ir pozitīvs piemērs, kad divkārtējais čempions pēc divu gadu pārtraukuma 1982.gadā atgriezās un 1984.gadā izcīnīja vēl vienu titulu. Tomēr kad nākamajā sezonā viņš finišēja 10.vietā un 59 punktus aiz komandas biedra Alena Prosta, Lauda pieņēma lēmumu aiziet pavisam.

"Es vienmēr biju liels Mihaela atgriešanās atbalstītājs, jo pats to savulaik izdarīju un zinu, cik tas ir grūti," paziņoja Lauda. "Pērn bija skaidrs, ka viņam ir jāpierod pie šīm jaunajām un atšķirīgajām mašīnām. Turklāt arī testu ierobežojums nenāca par labu. Es domāju, ka šogad bija pēdējā iespēja jau pilnvērtīgiem rezultātiem, ja tādi vispār sekotu. Taču šis gads ir tāds pats kā pagājušais."

"Es domāju, ka katram sportistam, kurš vēlas sasniegts tādus rezultātus kā iepriekš Šūmahers, ir jābūt godīgam pret sevi," turpināja austrietis. "Viņš turpina apgalvot, ka viņam vajag vairāk laika bla, bla, bla un viņš sevi pasniedz kā ļoti relaksētu cilvēku, kurš tikai gūst prieku no tā visa. Tomēr iekšienē viņš nemaz nav tik mierīgs, jo tāda līmeņa braucējiem nepatīk palikt aimugurē. Ja viņš tiešām ir tik reklasēts par visu šo situāciju, tad "Mercedes" vajadzētu viņam parādīt uz durvīm."

"Formulā 1 nebrauc prieka dēļ," skaidroja Lauda. "Beigu beigās viņam sev ir jāpajautā: vai es varu to izdarīt vai nē? Es godīgi domāju, ka vairs Mihaelam tas neizdosies. Kad tu vēlies būt ātrāks, tad izmēģini visus variantus un kad viss ir izmēģināts, bet rezultāta nav, tad ir jāpieliek punkts. Esmu drošs, ka viņš joprojām cenšas, taču kādu dienu viņš apjautīs, ka nespēj to paveikt un tad viņš pieņems lēmumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!