Foto: AP/Scanpix
Par F-1 komandas ”Sauber” vadītāju trešdien tika apstiprināta līdzšinējā vienības direktore, 41 gadus vecā Moniša Kaltenborna.

Tādējādi Indijā dzimusī Kaltenborna ir kļuvusi par F-1 vēsturē pirmo sievieti, kurai uzticēta komandas vadība. Kaltenborna savus pienākumus sāka pildīt jau trešdien.

Līdzšinējais komandas vadītājs Pēters Zaubers jau iepriekš norādīja, ka atstās komandas vadību līdz savai 70.dzimšanas dienai, kas ir nākamgad (Zauberam sestdien aprit 69 gadi). Tomēr no F-1 pilnībā Zaubers neaizies, jo saglabās prezidenta amatu ”Sauber Group” direktoru padomē un būs atbildīgs par komandas kopējo stratēģiju.

”Mēs jau sen izlēmām, ka Moniša būs mana sekotāja, taču neteicām, kad tas notiks. Tagad ir labs laiks, ir īstais brīdis, lai atdotu vadības grožus,” saka Zaubers.

Zaubers F-1 sacensībās ienāca 1993.gadā, bet pirms 2006.gada sezonas pārdeva komandu BMW. Četrus gadus vēlāk vācu autokompānija nolēma aiziet no F-1, un Zaubers atpirka komandu.

Kaltenborna kopš 2000.gada ir ”Sauber” komandā. Pagājušā gada nogalē viņa arī kļuva par ”Sauber” līdzīpašnieci, saņemot trešdaļu no kompānijas akcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!