Roberta Kubicas menedžeris Daniels Morelli uzskata, ka poļu pilotam ir visas iespējas un cerības atgriezties Grand Prix sacensībās vēl šajā sezonā - pēdējā sezonas sacīkstē Brazīlijā. Atgādinām, ka pēc Kubicas rallija avārijas ziemā, viņa vietu "Renault" sastāvā ieņēma Niks Haidfelds.

Pēc Morelli vārdiem Kubicas atveseļošanās rit pietiekami labi, lai arī lielākās raizes joprojām sagādā labā roka, kamēr kājas trauma vairs nav problemātiskā zona. Poļu pilota menežeris uzskata, ka ļoti svarīgi arī psiholoģiskā ziņā ir atgriezties apritē vēl šajā gadā.

"Atveseļošanās rit labi," paziņoja Morelli intervijā "Gazzetta dello Sport". "Ar labo kāju viss kārtībā - tā nesagādā problēmas un ja traumēta būtu tikai tā, tad Roberts būtu gandrīz gatavs atgriezties jau tagad."

"Itālijas GP ir jau septembrī un drīzāk mēs varētu domāt par sezonas noslēguma posmu," Morelli komentēja itāļu žurnālistu jautājumu par iespējamo atgriešanos Moncas posmā. "Katrā gadījumā, tiklīdz Roberts izmēģinās simulatoru, viņš sapratīs vai ir gatavs atgriezties un kad ir gatavs."

Jāpiebilst, ka poļu interneta mājas lapa "Fakt.pl" pirmdien publicēja pirmās fotogrāfijas pēc avārijas, kur Kubica ar kruķiem dodas pie sava auto.

Vēl šodien Kubicam ir paredzēta pēdējā rekonstruktīvās ķirurģijas operācija Ženovā.

Tostarp "Renault" komanda jau ir paziņojusi, ka iepauzēs ar jebkādām aktivitātēm pilotu tirgū uz 2012.gada sezonu kamēr Kubica nebūs sniedzis savu atbildi un lēmumu par gatavību atgriezties Formulā 1. Lai gan Kubicas aizstājējs Niks Haidfelds šogad ir izcīnījis vienu goda pjedestālu, vācietim pietrūkst stabilitātes un tieši to vairākkārt norādīja arī komandas boss Ēriks Buljē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!