Foto: LETA
Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem trešajā posmā - Vācijas "Grand Prix" - svētdien uzvaru izcīnīja Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli.

Nīderlandes un Latvijas duets uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā finišēja otrie, bet ar to bija pietiekoši uzvarai. Zīmīgi, ka abi sportisti sacensībās brauca neveseli, jo sestdien kvalifikācijā pēc sadursmes traumu guva Bakss.

Otro vietu posmā izcīnīja deviņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes, kurš sezonu sāka ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, pārī ar savu tautieti Keniju van Gālenu. Viņi pirmajā braucienā finišēja piektie, bet otrajā uzvarēja.

Savukārt trešo vietu posmā negaidīti izcīnīja Francijas pilots Valentīns Žiro, kurš braucienos ieņēma attiecīgi otro un ceturto vietu.

No pārējām Latvijas sportistu pārstāvētajām ekipāžām piektie bija beļģis Joriss Hendrikss ar latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu, kuriem braucienos bija attiecīgi trešā un sestā vieta, astotajā pozīcijā ierindojās pagājušā gada pasaules vicečempioni Jānis un Lauris Daideri, kuri braucienos finišēja astotajā un 11.pozīcijā, bet Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks palika 14.pozīcijā - braucienos 18. un 12.vieta.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderpozīcijā ar 126 punktiem izvirzījās Bakss/Stupelis. Hendrikss/Liepiņš tikuši pie 96 punktiem, kas dod piekto pozīciju, Daideri ar 83 punktiem atkrituši uz septīto pozīciju, bet Rupeiks/Mucenieks ar 50 punktiem atrodas 11.pozīcijā.

Šogad pasaules čempionātā plānoti 11 posmi un 12.augustā sportisti arī viesosies Latvijā, kad sacensības tiks aizvadītas Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!