Foto: Publicitātes foto
Latviešu motokrosists Matīss Karro turpina ārstēt kājas savainojumu. Šobrīd zināms tas, ka Karro noteikti nestartēs ASV un Brazīlijas posmos, bet, vai viņu redzēsim uz starta Francijas posmā, rādīs laiks, informē Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis.

Sezonas otrajā posmā, kurš notika Bulgārijā, Karro pirmajā braucienā finiša līniju šķērsoja 12. vietā, bet otrajā braucienā mūsu sportists iedzīvojās savainojumā - brauciena beigās vienā taisnē, braucot pa špūri, Matīsa zābaks aizķērās aiz smilšu vaļņa, kā rezultātā sportists diezgan pamatīgi izmežģīja potīti. Lai arī sākotnēji trases medicīnas personāls atzina, ka ar potīti viss būs kārtībā, vēlāk izrādījās, ka tā gluži nav. Anglijā ārsti konstatēja, ka Karro ir ieplīsis potītes kauls. Šobrīd sportists ir atbraucis uz Latviju, lai turpinātu ārstēties mājās.

"Pagājušajā nedēļā biju pie ārsta uz pārbaudēm, kurš vēlreiz apliecināja, ka kājai ir lauzts kauls pie pašas potītes. Viņš man pateica, ka vismaz piecas nedēļas būs jāstaigā ar speciālu, fiksējošo plastmasas zābaku. Nepieciešamības gadījumā to varu arī noņemt un nedaudz patrenēt kāju (ne uz sāniem kustināt, bet gan uz augšu un leju). Aizvadīto nedēļu staigāju uz barokameru (iekārta, ar kuras palīdzību notiek skābekļa terapija. Šāda terapija veicina organisma apgādāšanu ar skābekli," stāsta Karro.

"Pirmdien biju aizbraucis uz Nīderlandi, kur notika otrais pasaules motokrosa čempionāta posms. Paskatījos un šo to pamācījos no līderiem, jo, braucot trasē, to nevar redzēt. Tagad ir dažas idejas, kuras centīšos izmēģināt, kad atsākšu braukt. Otrdien atlidoju uz mājām un garastāvoklis nedaudz uzlabojās – satiku ģimeni, draugus… Būs man arī tagad mazliet laiks padarboties ar dažādām organizatoriskām lietām, kurām pirms tam nebija laiks. Prieks, ka arī Rīgā atradu skābekļa barokameru, uz kuru tagad cītīgi staigāju. Esmu atsācis fiziskos treniņus, trenēju ķermeņa augšdaļu – rokas, muguru, presi. Paralēli noris sarunas ar kompāniju PROFILSPORT par speciālu uzturu, kas nepieciešams, lai ķermenis varētu ātrāk atjaunojas un lai man ir vairāk spēka," turpina Matīss.

Šobrīd izskatās, ka pasaules čempionāta apritē varētu atgriezties uz Francijas posmu. Tagad trīs nedēļas padzīvošos pa mājām. Noteikti došos skatīties "Battery Superkausa" sezonas pirmo posmu Kandavā, kā arī, iespējams, aizbraukšu uz otro Latvijas čempionāta posmu, kurš notiks man labi zināmajā Apē. Pēc tam gan došos atpakaļ uz Angliju, kur man jau ir pieteikta vizīte pie viena augsta līmeņa speciālista, kurš tad arī pateiks, kad varu ņemt nost to zābaku un trenēt kāju."

"Protams žēl, ka tā sanācis, bet tāds nu tāds ir šis sports – nekad neko nevar zināt, kas ar tevi var notikt. Darīšu visu iespējamo, lai varētu startēt jau Francijas posmā. Esmu optimisma pilns, un domāju, ka man tas arī izdosies, taču pēdējais vārds būs ārstiem. Paldies visiem faniem un draugiem, kas mani atbalsta. Gribu pateikt paldies arī Marekam Segliņam, kurš man daudz palīdzējis, kā arī paldies kompānijai LDz Cargo!"

"Trasē noteikti atgriezīšos daudz motivētāks un ar lielāku vēlmi sevi pierādīt! Viss būs labi," tā Karro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!