Foto: Reuters/Scanpix
Par motosporta karjeras beigām ir paziņojis slavenais itāļu pilots Loriss Kapirossi, vēsta Starptautiskās Motociklu federācijas (FIM) mājas lapa.

"Šis ir svarīgs brīdis manā karjerā, un pie šā lēmuma es nonācu pēc ilgām pārdomām," speciāli sasauktā preses konferencē paziņojis 38 gadus vecais Kapirossi. "Esmu gandarīts, ka pēc 22 pasaules čempionātā aizvadītiem gadiem es varu atvadīties ar smaidu, lai gan man šobrīd ir grūti pieņem to, ka nākamgad sacensībās vairs nepiedalīšos. Zinu, šogad nebūs viegli 100. reizi tikt uz goda pjedestāla, taču es cīnīšos līdz galam."

Pieredzējušais sportists atzina, ka pagaidām viņam neesot nekādu konkrētu nākotnes plānu. "Zinu tikai to, ka sacensībās vairs nestartēšu," viņš saka.

Savas motošosejas karjeras laikā Kapirossi izcīnījis trīs pasaules čempiona titulus - divus 125cm3 un vienu 250 cm3 klasē. Augstākais sasniegums "MotoGP" klasē - 3.vieta 2006.gada čempionāta kopvērtējumā.

Šāgada motošosejas pasaules čempionātā vēl atlikuši seši posmi, ieskaitot šai nedēļas nogalē notiekošo Sanmarīno "Grand Prix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!