Latvijas jaunais motokrosists Matīss Karro muguras traumas dēļ šosezon vairs nevarēs doties trasē, izlaižot Nāciju kausa sacensības, kurās viņš bija iekļauts Latvijas izlasē.

Karro traumu guva nedēļas nogalē notikušā Anglijas motokrosa čempionāta septītajā posmā. Pirmajā un otrajā braucienā latvietis izcīnīja ceturto vietu MX2 klasē, bet trešajā braucienā Karro, atrodoties otrajā pozīcijā, kādā tramplīnā saāķējās ar līdera Eliota Benksa Brouna motociklu, sekojot kritienam, kurā Karro aizsitās elpa un tika ļoti spēcīgi sasista mugura.

Pēc vizītes pie ārstiem tika konstatēts, ka Karro traumēts muguras ceturtais skriemelis, kas nozīmē, ka viņš sešas līdz astoņas nedēļas nedrīkstēs braukt ar motociklu.

Līdz ar to šosezon Karro vairs nevarēs startēt. Viņš nepiedalīsies arī pēc mēneša paredzētajā pasaules Nāciju kausā, kurā sportistam bija paredzēts pārstāvēt Latviju MX1 klasē.

Šī Matīsam Karro ir jau otrā trauma šosezon - pasaules čempionāta sezonas pirmajā posmā viņš traumēja potīti, kas sacensībās ļāva atgriezties tikai astotajā posmā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Karro pašlaik ar 71 punktu ieņem 22.vietu, kaut jaunais latvietis piedalījies tikai sešos no 12 posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!