Foto: Reuters/Scanpix
Pēc uzvaras pasaules motošosejas čempionāta 16.posmā - Austrālijas "Grand Prix" izcīņā - svētdien par divkārtēju pasaules čempionu prestižākajā "MotoGP" klasē kļuva mājinieks Keisijs Stouners no "Repsol Honda" komandas.

Tikmēr pēc kritiena iesildīšanās sacensību laikā nopietnu rokas traumu guva pagājušā gada pasaules čempions spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības, kuram tika norauta daļa kreisās rokas zeltneša.

Pēc Lorenso izstāšanās no sacensībām, Stouneram Austrālijas "Grand Prix" izcīņā pietika finišēt sestajā vietā, lai nodrošinātu pasaules čempiona titulu. Viņš jau sacīkstes sākumā izvirzījās pārliecinošā vadībā, pārsvaru nosargājot līdz pat distances beigām.

Trīs apļus pirms finiša sāka līt lietus, tomēr tas mājinieku neapturēja no finišēšanas un kļūšanas par divkārtēju pasaules čempionu.

Pirmoreiz Stouners pasaules čempionātā uzvarēja 2007.gadā.

Aizvadītajās sacensībās pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma itāļu sportisti - otrais finišu sasniedza "Honda Gresini" vienības braucējs Marko Simončelli, bet trešais bija Stounera komandas biedrs Andrea Dovicioso.

Ceturtais šoreiz finišēja "Repsol Honda" vienības braucējs spānis Danijs Pedrosa, bet viņam sekoja amerikāņu motobraucējs Kolins Edvardss ("Monster Yamaha Tech 3") un francūzis Rendijs De Pinjē ("Pramac Racing").

Kopvērtējumā pēc 16 posmiem Stouneram tagad ir 325 punkti, bet viņam ar 260 punktiem seko Lorenso. Tikmēr trešo pozīciju ar 212 punktiem ieņem Dovicioso, bet viņam četrus punktus zaudē Pedrosa.

Amerikānis Bens Spīss no "Fiat Yamaha" vienības ar 156 punktiem pašlaik ieņem piekto pozīciju, bet pa 139 punktiem izcīnījuši septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas ("Ducati Marlboro"), kurš šoreiz izstājās pēc kritiena, sākoties lietum, un Simončelli.

Kā ziņots, pavisam "MotoGP" čempionātā šosezon notiks 18 sacensību posmi, no kuriem pēdējais būs 6.novembrī Valensijā, Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!